Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szép számmal érkeztek nevezések külföldről az idei Brillante-ra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. június 10. 14:00
Szép számmal érkeztek nevezések külföldről az idei Brillante-ra
A Gyulai Pálinkafesztiválhoz kapcsolódó párlatverseny érzékszervi bírálatát június 10-én és 11-én tartják

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Külföldről is szép számmal érkezett nevezés a Gyulai Pálinkafesztivál párlatversenyére, amelynek érzékszervi bírálatát június 10-én és 11-én tartják. 

A Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét szeptember 17–19. között rendezik meg huszonegyedik alkalommal. Az esemény kísérőrendezvényeként idén is meghirdették a Brillante 2020 – Bérfőzők és Magánfőzők Nemzetközi Párlatversenye elnevezésű megmérettetést, amelyre hazai és külföldi nevezések is érkeztek.

Az érzékszervi bírálat helyszínén Lovassy György versenyigazgató, nemzetközi pálinkabíráló lapunknak elmondta: több szempontot is figyelembe vesznek annak érdekében, hogy a pálinkákat a lehető legalaposabban minősítsék. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Húszpontos bírálati rendszerben értékeljük a párlatokat. Szempont az íz és illat tisztasága, a gyümölcskarakter megléte, a szájérzet, a textúra és az utóérzet harmóniája. 18 ponttal vagy a fölött lehet aranyérmes egy pálinka – emelte ki. 

Varga-Bora Tímea főszervező elmondta, hogy idén a járványhelyzet miatt került szeptemberre az esemény. Kiemelte, hogy több szakmai programmal készülnek, többek között a Pálinka Show-val és gasztroelőadásokkal várják a látogatókat a koncertek mellett. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Adamik Anikó okleveles pálinkabíráló, a fesztivál szakmai koordinátora kérdésünkre kifejtette: idén is érkeztek nevezések a versenyre a határon túlról.

– Idén bérfőzetett és magánfőzetett tételeket vártunk, összesen 838 mintát neveztek be. Ezúttal is küldtek a határon túlról mintákat, Szerbia, Románia és Szlovákia mellett Horvátországból is érkezett hozzánk nevezés. A legtöbb mintát szőlőből kaptuk, amit a szilva és a kajszi követ. Mindez igazolja, hogy tavaly leginkább a hagyományos fajtákból főztek pálinkát – mondta el. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)