Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Beltéri ajtó egyedi méretben!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2020. május 07. 18:00
Beltéri ajtó egyedi méretben!
Minden típusból van egyedi méret!

Sokszor keresnek meg azzal, hogy van egy lakásom, házam, ahol nem szabványméretű a belső ajtó. Tudunk-e valamilyen megoldást találni erre a problémára? Létezik-e olyan ajtó, amit panelba, társasházba vagy családi ház egyedi méretű nyílásaiba terveznek?

 

 

Szinte minden belső ajtó létezik egyedi méretben!

Nem kell sokat keresgélnünk ahhoz, hogy megtaláljuk a nekünk tetsző beltéri ajtót akár egyedi méretben is. Manapság már a gyártói felkészültséghez tartozik az egyedi belső ajtók gyártása. Számtalan alapanyagból készülhet belső ajtó, és szinte mindegyik termék megrendelhető egyedi méretben is.

A következő beltéri ajtók rendelhetők egyedi méretben: 

 

Van-e felára az egyedi méretű belső ajtónak?

A kérdés érdekes, ezért hosszú, mintegy 10 éves megfeszített kutatói munka előzte meg a válaszomat. Nincs!

Minden ajtónak ára van. Minden gyártó bizonyos mérettartományt határozott meg, az abba eső, egyedi méretű ajtónak ára van, és nincs felára.

Ilyen lehet például, ha egy falnyílás mondjuk 100x210 cm méreten belül van, és a falvastagság nem haladja meg a 15 cm-t, ekkor az ajtónak van egy ára! Tehát a 67x203/10 cm-es ajtó is annyiba kerül, mint egy 100x210/15 cm-es nyílászáró. Felárakat csak akkor állapítanak meg, amikor a mérettartományokon túl bizonyos extra kérés merül fel. Ilyen lehet a falvastagság, szélesség, magasság növelése vagy az egyéb, ajtóhoz tartozó kiegészítő rendelése.

A másik opció, amikor azt mondjuk, hogy a 75x210 cm alatti ajtók esetében van egy ár, majd a 75x210 cm és a 90x210 cm között található méretekre egy következő ár, és így tovább.

Az is egy lehetőség, hogy szabványgyártásra rendezkedtem be, és ha valaki egyedi méretet kér, azt is legyártom, de annak van egy fix költsége. Ez már lehet felár, de nem méretenként változik az ár, hanem ha a szabványtól eltér a méret – legyen bármekkora a gyárthatóságon belül – annak van egy fix költsége. Persze olyan gyártású ajtó is létezik, amelynél nem nagyon térnek el a szabványoktól. Ezek általában az olcsóbb termékek, amelyek esetében a minőség alacsonyabb szintje találkozik az alsóbb árkategóriával. Sorozatgyártásra berendezkedett gyártók termékeiről beszélünk, ezeket általában barkácsáruházakban lehet megvásárolni.

Szóval nincs baj, ha egyedi kialakítású a belső ajtó fogadására alkalmas falnyílás. Lehet a kabáthoz gombot találni bőven!

Cseke Zsolt szakértő
Pallasz Enteriőr
06 30 998 16 32
info@pallasz.hu
 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)