Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán készülnek és felkészülnek a turizmus újraindulására

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterHÍREK • 2020. április 29. 11:00
Gyulán készülnek és felkészülnek a turizmus újraindulására
A belföldi piacon kiélezett reklámharcra lehet számítani a versenytársak között

Gyulán a turisztikai szakemberek ezekben a hetekben, napokban is folyamatosan dolgoznak, mindenki az idegenforgalom újraindulására készül. Mindenki a koronavírus-járvány végét, a korlátozások enyhítését várja. A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. erőteljes kampányokat tervez, ami azért is lehet meghatározó, mert jelentősebb számban egyelőre mindenki a belföldi vendégekre számíthat. Tehát a megszokottnál is kiélezettebb lehet a versenytársak közötti PR-harc, most van és lesz igazán nagy szükség az egyedi ötletekre, a helyi összefogásra. Hajrá, Gyula! 

a kiállítóhelyek mellett a fürdőnek van a legnagyobb szerepe a gyulai turizmusban, ha fürdő van, akkor minden van

Fotó: Gyulai Hírlap

Az egy hónappal korábbi adatokkal összehasonlítva áprilisban 30%-kal nőtt belföldön a szállásfoglalások aránya. Erről tegnap beszélt Könnyid László, az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán. Az MTI azt írta, a szakma június elejére vagy közepére várja a turizmus újraindulást. A vendégek is június második felére, júliusra és augusztusra már nagy számban foglalnak szállást. Utánajártunk, Gyulán hogyan vélekednek erről a szakemberek és a szállásadók.

Az MTÜ nemrégiben közzétett egy felmérését, amelyből kiderül, hogy a magyarok több mint a fele tervez belföldi utazást a járvány után. A fürdőváros turisztikai szakmai vezetése hogyan készül erre? – kérdeztük Komoróczki Aliz gyulai TDM-vezetőt, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét.  

– Folyamatosan dolgozunk, marketinges kollégáim azon fáradoznak, hogy a vészhelyzet ideje alatt is fenntartsák az érdeklődést Gyula városa iránt. Mindezeken túl az újrainduláshoz szükséges erőteljes kampányokra is készülünk, hiszen a versenytársaink is ott állnak majd a startvonalnál – hangsúlyozta a szakember. 

– Az újraindulást követően elsősorban belföldi vendégekre számítunk, és a belföldi turizmus élénkülésével számol a szakma országszerte. Ebben pont az a nehézség, hogy minden versenytársunk erre készül, ezért nagyon kiélezett lesz a verseny – emelte ki Komoróczki Aliz.

A gyulai szállásfoglalásokról mit lehet tudni? – kérdeztük.

– A jelenlegi foglaltságról nekünk nincsenek adataink, hiszen arról mi is a szállásadóktól szoktunk értesülni, de nagyon fontos, hogy minél előbb újra ki tudjanak nyitni a helyi attrakciók – fűzte hozzá a gyulai TDM vezetője. 

Sándor Hajnalka, a gyulai Romantika Panzió és több helyi magánszálláshelyet működtető vállalkozás ügyvezetője kérdésünkre elmondta: foglalások egyelőre nem érkeznek tömegesen, de nyitva vannak, várják a vendégeket.

– Olyan vendégeink vannak, akik munkaügyben jönnek Gyulára, tehát rövidebb időre érkeznek foglalások egyelőre. A meglévő vendégszám éppen arra elég, hogy ne kelljen elbocsátanunk a dolgozókat. Nagyon nagy szerencse, hogy sem hűteni, sem fűteni nem kell ebben az időszakban – tette hozzá a Sándor Hajnalka.

– Nagyon várjuk már, hogy elinduljon a szezon. Gyulán a fürdő nyitása szinte mindent meghatároz, hiszen azoknak, akik ide jönnek, fontos, hogy a fürdőbe is elmehessenek – mondta el többek között Sándor Hajnalka.

 

a gyulai almásy-kastély látogatóközpont

Fotó: Gyulakult

A kiállítóhelyek mellett a fürdőnek van a legnagyobb szerepe a gyulai turizmusban: ha fürdő van, akkor minden van! A Gyulai Hírlap korábban megírta, hogy készülnek a nyári nyitás lehetőségére a Gyulai Várfürdőben is. A kialakult helyzet ellenére sem álltak le a rekonstrukciós munkálatok a fürdő területén. Kun Miklós igazgató lapunk kérdésre akkor azt mondta: nem álltak le a rekonstrukciós munkálatok, folyamatosan készülnek a nyári szezonra a Gyulai Várfürdőben.
 
A gyulai kiállítóhelyek munkatársai sem tétlenkedtek az elmúlt hetekben. Virtuális tárlatokkal várták és várják a vendégeket, illetve szintén készülnek az újranyitásra. Néhány nappal ezelőtt arról is beszámolhattunk, hogy A kastélyhoz zöldítik Gyula többi kiállítóhelyét

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)