Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Labdával zárták az évet a törökzugi focibarátok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. december 31. 16:00
Labdával zárták az évet a törökzugi focibarátok
Több mint harminc éve rendeznek szilveszteri focimeccset Észak-Törökzugban

minden évben együtt rúgják a labdát a törökzugi focibarátok

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ismét megrendezte hagyományos futballmérkőzését az Észak-Törökzugi Sport Barátok Club december 31-én. Az év utolsó napján több generáció képviselője tört kapura a lakóteleppel egyidős sporteseményen.

Ahogy azt Bíró István, a rendezvény főszervezője a Gyulai Hírlapnak elmondta, a szilveszteri focimérkőzést közösségformáló szándékkal hívták életre több mint három évtizeddel ezelőtt. Az évek alatt több generációs hagyománnyá nőtt a sportesemény, hiszen sokan még gyermekként kezdték el a szilveszteri labdazsonglőrködést.

– Az összetartó közösség nagy része a lakótelepen nőtt fel, ám a hagyományos focimérkőzésre azok is visszatérnek, akik időközben elköltöztek. A rendezvény kiváló apropó arra, hogy az Észak-Törökzugi Sport Barátok Club tagjai együtt búcsúztassák az óévet – tette hozzá a baráti klub vezetője

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A fagyos derbi résztvevői a régi idők grundfocijának megfelelően választottak maguknak csapattagokat, hogy aztán az alkalmi együttesek a szabályok rugalmas betartásával törhessenek a győzelemre.

Ahogy azt az egyik résztvevő elmondta, a mérkőzés végeredménye nem is számít igazán, a lényeg, hogy a labdarúgást szerető barátok együtt hódoljanak szenvedélyüknek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)