Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magyar horgász sikerei a holland vizeken

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. november 01. 14:00
Magyar horgász sikerei a holland vizeken
Katona András már második versenyét nyerte meg Rijkevoortban

Második horgászversenyét nyerte meg Katona András a hollandiai Rijkevoort városában. A gyulai származású fiatalember a Hollandiában élő magyaroknak szervezett rendszeres horgászversenyeken teszi próbára tudását.

Katona András egy kapitális példánnyal

Forrás: Ned-Hun-Carp

Ahogy azt Katona András elmondta, lassan tíz éve él párjával Vlissingen városában, de a munka mellett régi szenvedélyét is tovább folytatta.

– Ha csak tehetem és egy kis időm van, már veszem is magamhoz a horgászfelszerelést és irány a part. Az elmúlt tíz évben inkább bojlis felszereléssel horgásztam, amire igen sok időt kellet áldoznom. A bojlis horgászattal azonban az volt a gondom, hogy sokszor eredmény nélkül zárult a pecázás, mert mire az etetés hatott volna, már mennem kellet haza.

A gyulai származású fiatalember a közösségi oldalon talált rá egy baráti csoportra, ahol a Hollandiában élő magyaroknak szerveznek horgászversenyeket. A Ned-Hun-Carp, azaz a Nederland-Hungary-Ponty elnevezésű klub szervezőinek köszönhetően ez év februárjában már csatlakozott is a csoporthoz, majd egy áprilisi versenyre sikerült is bejutnia.

– A versenyeket a Holland-Német határ mellet fekvő Rijkevoort városában, egy versenytavon rendezik meg, ahol közel harminc egyéni versenyző méreti meg magát. Ez egy reggel 8 órától este 6-ig tartó horgászat, amelyből hetet rendeznek meg egy évben. Az ország különböző részeiről érkeznek indulók, sokan 200-300 kilométert is utaznak, hogy hódolhassanak szenvedélyüknek. Én személy szerint 210 kilométert vezetek oda és ugyanennyit vissza, tehát elég fárasztó, de a jó közösségért megéri.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Ned-Hun-Carp

Katona András eddig öt megmérettetésen vett rész, amelyből kétszer a dobogó legfelső fokára állhatott. Mint mondta, elég nehéz horgászvíznek mondják a tavat, amin versenyeznek, a nagy mélységek és változó időjárás miatt.

– Minden versenyen pontokat kapunk, amiket a szezon végén összegeznek és ebből lesz egy egész éves eredmény, ami alapján kihirdetik a legjobb sporthorgászt. Az első három helyezett minden versenyen ajándékot és oklevelet kap, de díjazzák a legnagyobb halat kifogó pecást is.  Reményeik szerint jövőre már egy országok közti összecsapást is össze tudnak hozni, mert jelenleg csak mi kint élő magyarok mérettetjük meg egymás között a tudásunkat – zárta beszámolóját a sikeres sporthorgász.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)