Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Neves magyar versenyen győztek a gyulai horgászok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. november 07. 14:35
Neves magyar versenyen győztek a gyulai horgászok
Elsők lettek a II. Harcsafogó Országos Bajnokságon

Ahogy arról korábban lapunk hasábjain beszámoltunk, év elején hatalmas harcsát fogott a gyulai Pölöskei Tibor és csapattársai: Belicza Károly és Belicza Bence a II. Harcsafogó Országos Bajnokság első fordulójában. A Magyar Országos Horgász Szövetség Hársasberki-tavon megrendezett versenye kétfordulós volt, a csapat a megmérettetésen az első helyet szerezte meg. 

Pölöskei Tibor elmondta: egy 236 centiméteres, 72,96 kilogramm súlyú harcsát emeltek ki a vízből 25 perces fárasztás után, és mivel a zsákmány hatalmas volt, a második versenyen már harminckilós előnnyel indultak. 

– Ott már csak az volt a cél, hogy valamit fogjunk, mivel ez sikerült, megszereztük az első helyet – fejtette ki. A megmérettetés egyébként ötnapos volt, kétszer 96 órán át versenyeztek a részt vevő csapatok. 

Mint megtudtuk, Pölöskei Tiborék csapata négy-öt éve versenyez már együtt. Idén kilenc megmérettetésen vettek részt, és három első helyet sikerült szerezniük. 

Arra a kérdésre, hogy hogyan kell jól harcsát fogni, beszélgetőtársunk nem fukarkodott a tippekkel. Elmondta: mindennek a titka a jó csali és az ideális hely kiválasztása. Kedvenc táplálékhala a keszeg és a kárász, melynek a mérete akár egykilós is lehet. A tó körül a jó hely az, ami „akadós”, jó bozótos, és érdemes a gödröket és dombokat is keresni – árulta el a győztes csapat tagja. 

A következő megmérettetést a jövő évben a gyulaiak szervezik majd, akik bíznak benne, hogy sikerül szponzort találniuk annak érdekében, hogy a majdani győztesek kiutazhassanak a külföldi világbajnokságra. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)