Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Minden évben jó mulatság a „magvetős” Oktoberfest!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2019. október 26. 09:00
Minden évben jó mulatság a „magvetős” Oktoberfest!
Játszva adtak számot német nyelvtudásukról a református iskola diákjai

Hetedik alkalommal rendezték meg október 25-én a Magvető Református Általános Iskola és Óvoda felső tagozatosai részére az Oktoberfest elnevezésű nyelvi versenyt. A játékos vetélkedőn hét csapat huszonegy tagja mérte össze tudását.

háromfős csapatok mérhették össze tudásukat az oktoberfesten

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Cséffán László 7. a osztályos tanulónak köszönhetően trombitaszó jelezte a déli órákban az idei Oktoberfest nyelvi vetélkedő kezdetét a Magvető általános iskolában. A hetedik alkalommal megrendezett megmérettetésen hét háromfős felső tagozatos csapat mérte össze tudását, tudtuk meg Bondárné Kricsmarik Ildikó főszervezőtől.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A versenyt megelőzően a tanulók plakátokat készítettek az egészséges életmódról, az Oktoberfesten ezekről kellett német nyelven beszélniük. Kaptak szövegértési feladatot is, amit egy activity egészített ki: a csapatoknak ki kellett húzniuk egy-egy kártyát, ennek tartalmát kellett elmutogatniuk vagy felrajzolniuk a táblára úgy, hogy érthetővé váljon, miről van szó, feltáruljon a megoldás.

Bondárné Kricsmarik Ildikó német szakos tanár lapunknak azt is elmondta, hogy a diákok teljesítményét két németországi református misszionárius és Mittag Mónika, Gyula város német nemzetiségi önkormányzatának elnöke értékelte zsűritagként. Hozzátette: ezúton is köszönik szépen a kisebbségi képviseletnek, hogy ebben az évben is anyagi segítséget nyújtott rendezvényükhöz.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mittag Mónika érdeklődésünkre kiemelte: mivel érdekes módon, játékosan szervezik meg a vetélkedőt, szívesen támogatják a kezdeményezést. Mint mondta, ő maga is szívesen van jelen a megmérettetésen, hisz láthatja, mekkora örömöt okoz a gyerkőcöknek a nyelvtanulás és a német kultúra megismerése, ápolása.

A 6. a osztályos Varga Lilla kérdésünkre úgy fogalmazott: az Oktoberfest mindig nagyon jó mulatság. A tanulók imádják, hisz izgalmas feladatokat kapnak. Úgy vélte, mivel élvezik a tanulásnak ezt a módját, a nyelvet is könnyebben elsajátítják.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)