Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Játékosan hozták közelebb a gyulaiakhoz a nyári művésztelepet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2019. október 18. 09:00
Játékosan hozták közelebb a gyulaiakhoz a nyári művésztelepet
Kreatív foglalkozásokkal és interaktív előadásokkal várták az érdeklődőket a Kohán Képtárba

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A gyerekeknek kreatív foglalkozásokat, a felnőtteknek interaktív előadásokat tartottak az idén ötvenéves Gyulai Nyári Művésztelep alkotói október 17-én a Kohán Képtárban.

Albrecht Júlia, a Gyulai Művésztelep Egyesület elnöke lapunknak kifejtette: a gyulai önkormányzat támogatásával megrendezett eseményt ajándéknak szánták a városnak, amely ötven évvel ezelőtt befogadta alkotóikat, és azóta minden nyáron helyet biztosít a művésztelepnek.

Emlékeztetett: az ötvenedik évforduló alkalmából a Kohán Képtárban kiállítást rendeztek, amely november 17-ig látható. Hozzátette: az ehhez kapcsolódó nyílt nap célja, hogy közelebb hozzák a gyulaiakhoz a művésztelepet.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Elmondta: délelőtt mintegy száznegyven iskolás látogatott el a képtárba, a diákokat többek között kreatív kirakós játékkal és kvízzel várták. A felnőttek rendhagyó tárlatvezetésen vehettek részt, és a művészek vetítéssel egybekötött előadásán betekinthettek az alkotási folyamatba.    

Kiemelte: szeretnék, ha minél többen megismernék a gyulai iskola egyedi látásmódját, stílusát. Elmondta: a szakma tíz évvel ezelőtt, a Szolnokon rendezett visszatekintő tárlaton fedezte fel magának a csoportot, amelybe a művésztelep azonos szemlélettel és színvonalon alkotó tagjai tartoznak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint fogalmazott, a gyulai iskolát a természetelvűség, a dokumentarista tárgyilagosság, a szociográfiai látásmód, a társadalomkritika és egyfajta sajátos líraiság jellemzi. Megjegyezte, alkotóik mindig tudatosan választanak témát és kifejezésmódot.  

Albrecht Júlia arról is beszámolt, hogy jövő ilyenkorra készülhet el a gyulai iskolát bemutató nagymonográfia, amely csaknem 300 színes reprodukciót tartalmaz majd.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)