Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a leghűségesebb nézőt megillető díjat a Gyulai Várszínházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2019. október 09. 13:15
Átadták a leghűségesebb nézőt megillető díjat a Gyulai Várszínházban
Megnyitotta őszi-téli kamaratermi évadát a gyulai teátrum

Filmpremierként vetítették le a Gyulai Várszínház őszi-téli évadának nyitóestjén, október 8-án Tóth G. Ildikó és Kiss Zoltán összeállítását a kamarateremben. A rendezvényen a leghűségesebb nézőnek járó díjat is átadták. Az elismerést Zlehovszky Kornélia vehette át.

A leghűségesebb nézőnek járó díjat Zlehovszky Kornélia vehette át Elek Tibortól 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Gyulai Várszínház 56. nyári évadának legemlékezetesebb pillanatait nézhette vissza az őszi-téli kamaratermi szezon megnyitóján a teátrum közönsége. Tóth G. Ildikó és Kiss Zoltán összeállításában Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere éppúgy megszólal, és méltatja a nagyszabású rendezvényt, mint Miklósa Erika, Szabó T. Anna, Kovács Vanda, Bartha Boróka, Kulcsár Noémi, Erdész Ádám, Nádasdy Ádám, Árkosi Árpád, ifj. Vidnyánszky Attila, Hernyák György, Nagy András, Balogh Tibor, Szergej Fedotov, Pino di Buduo, Elek Tibor és még sokan mások.

A vetítést közönségtalálkozó követte, amelyen a Gyulai Várszínház igazgatója, Elek Tibor foglalta össze a 2019. évi összművészeti fesztivál tanulságait, sikereit. A direktor megköszönte kollégáinak és az önkénteseknek a kiváló munkát, amely elvitte a nagyvilágba a gyulai teátrum jó hírét. Külön kiemelte a műszaki személyzet példás teljesítményét.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Elek Tibor aláhúzta: nemcsak szakmai szempontból volt kiemelkedő a nyári évad, hanem gazdaságilag is. A jegyeladás bruttó 25 százalékos növekedést eredményezett a tavalyihoz képest. Tizennyolc előadásuk esetében száz, illetve százhúsz százalékos nézőtéri telítettséggel számolhattak, hisz voltak pótszékes produkcióik is, mint például a Pál utcai fiúk, a Mágnás Miska és a Somnakaj. Megemlítette, hogy a Sztalker csoport Vízkereszt, de amúgy mindegy előadásának már a főpróbáját is meg kellett nyitni a publikum előtt.

Az idei nyári tervekről elmondta, mivel a hárompilléres koncepció bevált, a továbbiakban is ráirányítják a figyelmet valamelyik nemzeti klasszikus életművére, megőrzik az Erdélyi Hetet, a nemzetközi Shakespeare Fesztivált pedig Shakespeare, a magyar! címmel hirdetik meg. Mindemellett a táncos-zenés, szórakoztató produkciókat is beépítik programtervezetükbe. Lesz Hair előadás, Pál utcai fiúk, de a zentai csatát felidéző történelmi rockoperát is meghívják Gyulára.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az eseményen a leghűségesebb nézőt megillető díjat is átadták. Az elismerést, amelyet idén alapítottak, Zlehovszky Kornélia vehette át, aki az 56. nyári évad szinte minden előadását megtekintette. A kitüntetett tiszteletjegyekkel vehet részt a várszínház összes őszi-téli rendezvényén.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)