Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 2,5 milliárd forinttal támogatja a Gyulai Várfürdőt a Magyar Turisztikai Ügynökség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. október 09. 12:02
2,5 milliárd forinttal támogatja a Gyulai Várfürdőt a Magyar Turisztikai Ügynökség
Az összegből megújul a gyermekparadicsom, a csúszdás medence és a favázas épületegyüttes

Két és fél milliárd forinttal támogatja a Gyulai Várfürdő fejlesztési terveit a Magyar Turisztikai Ügynökség – jelentett be Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója az elmúlt héten. A támogatásról és az abból megvalósuló fejlesztésekről Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezetője és Görgényi Ernő polgármester számolt be október 9-én.

kun miklós és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A kiemelt turisztikai attrakciók fejlesztését önkormányzatunk stratégiai célnak tekinti. A turizmus a város meghatározó ágazata, szemmel látható, és statisztikailag kimutatható, hogy a kiemelt attrakciók fejlesztése jelentősen növeli a vendégéjszakák számát a városban – mondta Görgényi Ernő.

A városvezető felidézte: az AquaPalota 2013-as átadása után 56 ezerrel nőtt a Gyulán eltöltött vendégéjszakák száma, míg az Almásy-kastély 2016-os megnyitása után 59 ezerrel volt több, mint a korábbi években.

Hozzátette: jelenleg is folyamatban van két komoly fejlesztés, hiszen az elmúlt héten rakták le a felújítás előtt álló kiskastélyszárny alapkövét, illetve jelenleg is zajlik a városerdei kerékpárút építése. A beruházások még az idei évben elkészülnek.

Mint mondta, a Gyulai Várfürdő a helyi turizmus hajtómotorja, ezért ennek a fejlesztését is előkészítették: benyújtottak egy pályázatot, amelynek köszönhetően a várfürdő 15 millió forintot nyert el, amelyet az megvalósíthatósági tanulmányok elkészítésére fordítottak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A benyújtott tanulmány alapján hozta meg a döntést a kormány, miszerint 2,5 milliárd forint támogatásban részesítik a strandot, hogy megvalósíthassák a terveket, ezek részleteiről Kun Miklós beszélt.

Az ügyvezető elmondta: a Gyulai Várfürdő gyógyfürdő és a családok fürdője, így mindkét irányban kidolgozták a fejlesztési célokat, amelyek megvalósulásával versenyben tudnak maradni, illetve hozni tudják a növekedési számokat.

A beruházás elemei három területet fednek le. Az egyik a gyermekparadicsom, amelynek területét duplájára növelik, szakaszolni fogják a különböző korosztályok számára, valamint új élményelemeket telepítenek a medencékbe.

A második terület a csúszdás medence, amely a 2000-es évek elején nyerte el jelenlegi formáját. A beruházás során felújítják és bővítik a medencét, és új csúszdarendszereket is telepítenek.

A harmadik, egyben leglényegesebb pont a lovardát és wellnest összekötő favázas épületegyüttes teljes átalakítása lesz, ahol – többek között – a jelenlegi polipmedencéhez hasonló, kiúszókkal ellátott medencéket alakítanak majd ki, illetve megújítják a kiszolgáló tereket és a zöldfelületeket is.

Kun Miklós hozzátette, hogy várhatóan novemberben írják alá a támogatói okiratokat a Magyar Turisztikai Ügynökséggel. Kiemelte: abban bízik, hogy 2022-re megvalósulhatnak a fejlesztések. Ezekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a gyermek- és a csúszdás medencék felújítása a holtidőre fog esni, a harmadik pont azonban beleesik majd a főszezonba.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)