Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Harminchét végzős diák vette át oklevelét a Gál Ferenc Főiskola gyulai karán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2019. június 22. 18:30
Harminchét végzős diák vette át oklevelét a Gál Ferenc Főiskola gyulai karán
Fleischmann Enikő címzetes főiskolai docens címet kapott, Borbola Gábor rektori elismerésben részesült

Diplomaosztó ünnepséget tartott a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Sociális Tudományi Kara június 22-én a Nádi Boldogasszony-plébániatemplomban. Az eseményen harminchét végzős diák vette át oklevelét, köztük azok is, akik egyelőre csak abszolutóriumot szereztek. Az oktatók közül Fleischmann Enikő pszichiáter főorvosnak címzetes főiskolai docens címet adományoztak, Borbola Gábor mesteroktató rektori elismerésben részesült. A rendezvényen a Nyugdíjas Akadémia végzőseinek is átnyújtották diplomáikat.

Harminchét végzős diák vette át oklevelét a Gál Ferenc Főiskola gyulai karán

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Ünnepi szentmise előzte meg szombat kora délután a belvárosi római katolikus templomban azt a ceremóniát, amely keretében a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Sociális Tudományi Kara végzős diákjai letették esküjüket és megkapták okleveleiket.

Az ünnepség részvevőit elsőként Kozma Gábor rektor köszöntötte. Örömmel közölte, hogy a szegedi katolikus egyetem gyulai kara tovább erősödött fennállása második évében. Úgy vélte, az intézmény egy szervezeti-tartalmi fejlesztésen ment át, amely mind a négy kar teljesítményét megemelte. A rektor bejelentette: már megindult a főiskola egyetemmé szervezése, hogy ez által is megfeleljenek az uniós elvárásoknak.

Homoki Andrea docens, Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Sociális Tudományi Karának dékánja kiemelte: képzéseik valós társadalmi szükségletekre válaszolnak, duális felkészítőik által pedig gyakorlati munkatapasztalatot is biztosítanak. Ennek köszönhetően hallgatóik biztosak lehetnek abban, hogy munkaerőhiánnyal küzdő szociális és egészségügyi szférában vagy helyben, vagy a megyében el tudnak helyezkedni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az oklevélre várók nevében Beregszászi Barbara és Fodor Zsuzsanna búcsúzott, a diákok diplomaigénylő kérelmét Szűcsné Futó Irén Cecília, az ápolás és betegellátó alapszakon végzett hallgató terjesztette elő. Ezt követően került sor az eskütételre, majd az oklevelet átvételére. A harminchét végzős 26 százaléka kiváló, 19 százaléka jeles, 49 százaléka jó és 6 százaléka közepes minősítéssel zárta tanulmányait. Ápolás és betegellátás alapszakon huszonegyen, egészségügyi szervező egészségturizmus-szervező specializáción hárman, egészségfejlesztő mentálhigiéné szakirányú továbbképzésen tizenegyen, iskolai szociális munka szakirányú továbbképzésen ketten kaptak diplomát. Köztük azok is átvehették, akik még nem teljesítették a nyelvvizsga-követelményt.

Az eseményen a legkiválóbb tanárokat is kitüntették. Fleischmann Enikő pszichiáter főorvosnak, a Független Egyesület megalapítójának és elnökének a Gál Ferenc Főiskola szenátusa címzetes főiskolai docens címet adományozott. Az intézmény legrangosabb kitüntetését, a rektori elismerést Borbola Gábor mesteroktatónak ítélték oda.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Legvégül a Nyugdíjas Akadémia végzősei vehették át kiérdemelt okleveleiket.

A friss diplomásoknak Gyula város nevében Csige Gábor jegyző gratulált.

Az eseménynek két közreműködője is volt: Sajti Balázs, a Gyulai Implom József Általános Iskola és az Erkel Ferenc AMI 5. osztályos tanulója, aki énekhangjával örvendeztette meg az egybegyűlteket, és Szabó Kata diák, aki Teréz anya egyik gondolatát olvasta fel a jelenlévőknek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)