Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kihirdették a szív világnapja alkalmából szervezett versenyek nyerteseit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2020. szeptember 28. 11:30
Kihirdették a szív világnapja alkalmából szervezett versenyek nyerteseit
A szervezők az életmódváltást népszerűsítették

Ködmön Zsolt, a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény igazgatója, Cseresznyés Erzsébet, a Kihívások ideje verseny első helyezettje és Beke Szilvia, az Egészséges Városért Közalapítvány kurátora

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Életmódváltással visszaszoríthatók a szív- és érrendszeri betegségek – hangsúlyozta Beke Szilvia, az Egészséges Városért Közalapítvány kurátora szeptember 27-én a szív világnapja alkalmából szervezett versenyek díjátadóján.

A kurátor emlékeztetett: minden évben szeptember utolsó vasárnapján ünnepeljük a szív világnapját. Hozzátette: a Magyar Kardiológusok Társasága ezen a napon arra hívja fel a figyelmet, hogy a szív- és érrendszeri betegségek hazánkban a vezető halálokok közé tartoznak. Aláhúzta: ezek a betegségek megfelelő táplálkozással, mozgással megelőzhetők.

Lapunknak elmondta: idén az Egészséges Városért Közalapítvány, a Gál Ferenc Egyetem, az Egészségfejlesztési Iroda, a Gyulai Egészségügyi Főiskoláért Alapítvány és a Regionális Wellness Egyesület szervezett Gyulán programokat a világnap alkalmából.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Mint ismertette, két olyan versenyt is hirdettek, amely az életmódváltást népszerűsítette. A receptversenyre jelentkezőknek hagyományos ételeket kellett készíteniük újragondolva, a Kihívások ideje elnevezésű megmérettetés résztvevőinek pedig vállalniuk kellett, hogy változtatnak egyik rossz szokásukon. Elmondta: a legtöbben fogyni szerettek volna, de olyan is akadt, aki a dohányzásról akart leszokni. Hozzátette: a versenyzőknek tanácsadással, receptekkel nyújtottak segítséget.

Arról is beszámolt, hogy a szervezők két szív alakú pályát is kijelöltek, amelyet a regisztrálók gyalog és biciklivel is teljesíthettek. Hozzáfűzte: a résztvevőktől azt kérték, útközben készítsenek magukról fotókat. Ezekből a kihívás után szív alakú montázst készítenek.  

A Kihívások ideje elnevezésű verseny helyezettjei: 1. Cseresznyés Erzsébet, 2. Egri Dalma Irén, 3. Petrás László. A receptverseny helyezettjei: 1. Bődi Réka, 2. Pallag Jánosné, 3. György Zsuzsanna.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)