Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán versenyeztek az ország legügyesebb történetmondói

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. április 26. 14:00
Gyulán versenyeztek az ország legügyesebb történetmondói
Több mint százan jelentkeztek az Országos Bibliai Történetmondó Versenyre

Ne szóljon Igéd hiába! mottóval rendeztek Országos Bibliai Történetmondó Versenyt április 26-án Gyulán. A huszadik megmérettetésen több mint 160 jelentkező mérte össze ügyességét a három kategóriában.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az országos verseny áhítattal kezdődött a gyulai református templomban, ahol Fekete Károly püspök hirdetett igét. A megnyitó végén Varga Ottó, a szervező Magvető református általános iskola igazgatója köszöntött minden megjelentet, és kívánt eredményes versenyzést a diákoknak, majd az intézmény tanulói adták elő műsorukat.
 
A megmérettetés előtt az egyik induló, Erdei Kincső Dóra lapunknak elmondta, hogy Debrecenből érkezett, ahol már egy egyházmegyei körben meghirdetett versenyen hazavihette az első díjat. 
 
 

Fekete Károly püspök és Varga Ottó igazgató

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az általános iskolás jelentkező elmondta, hogy nem volt egyszerű megtanulni a szöveget, de esténként nagyon sokat olvasgatta, és édesanyjával mondatonként is igyekezett memorizálni a két hosszú prózát. 
 
– Szerintem a zsűri azt fogja figyelni, hogy mennyire szépen beszélünk, mennyire érthetően mondjuk a szöveget, és hogy mennyire jól adjuk elő. Az is fontos, hogy ne legyen túljátszva az előadás – fejtette ki a 11 éves történetmondó.
 
A szervezők képviseletében Schriffertné Szigeti Judit kérdésünkre elmondta, hogy az indulók három kategóriában – rajzversenyen, fogalmazásversenyen és a történetmondó kihíváson – mérhették össze tudásukat. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Idén 28 csapat jelentkezett az ország különböző pontjairól. 168 versenyző diákot vártunk, akik kísérőikkel, tanáraikkal együtt mintegy háromszázan érkeztek a fürdővárosba. A versenyzés mellett több program is akad, hiszen a beérkezett a rajzpályázatok megtekintése, a játszóházban való kikapcsolódás és egy könyvvásár is a program része. A legkisebbeknek még Noé bárkáját is felállítottuk, hogy ott fényképezkedhessenek – árulta el a hittanoktató.
 
Kiemelte, hogy Budapestről, Makóról és egyéb, távolabbi városokból is érkeztek jelentkezők az eseményre. Hozzátette: az első hat legjobbat igyekeznek kiemelni, hogy minél több fiatal elismerésben részesülhessen. A legjobbak könyvutalványt és oklevelet kapnak emlékül. 
 
 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)