Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az élet szép!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2019. április 24. 15:00
Az élet szép!
Horváth Hajnalka alkotásaiból nyílt kiállítás a gyulai Postagalériában

A békési alkotó, Horváth Hajnalka eredetileg ruhatervezőnek készült, képzőművészettel 2000 óta foglalkozik komolyabban. Kezdetben arcokat festett, majd a mesék csodálatos világa ragadta magával. Imád jótékonykodni, másokat boldoggá tenni. Számos pályázat díjazottja. Legújabb kiállítása a Postagalériában tekinthető meg.

Horváth Hajnalka alkotásaiból nyílt kiállítás a gyulai Postagalériában

Forrás: Békési Újság

A gyulai Postagaléria legújabb kiállítója valódi lokálpatrióta: imádja Békés városát, és a békési embereket, egymás iránti tiszteletüket. Szereti felfedezni az arcokon az örömöt, szereti a világot boldognak látni. Horváth Hajnalka grafikái, akvarelljei is ezt a hozzáállást tükrözik.

Varázslatos, színes mesevilágát néhány éve fogalmazza meg sajátos nyelvezetén. Korábban arcokat festett, főként gyermekek portréit formálta meg szívesen. Állítja, kedvvel nyúl mindenhez, ami kézműveskedéssel jár, aminek maga az alkotás a gyümölcse, eredménye. Rajzol, varr, hímez és ruhát tervez, gyöngyöt fűz, sző, textilt díszít és meséket ír. Ilyen tekintetben igazán sokoldalú személyiség. Jóllehet folytatott tanulmányokat Budapesten is, tehetségét jó ideje autodidaktaként ápolja, ügyességét műkedvelőként fejleszti. Bemutatkozásából megtudhatjuk, nem csupán Békés megyében voltak már kiállításai, s díjakat is sokszor nyert különböző pályázatokon.

 

 

Fotó: gapixfoto

Horváth Hajnalka mindemellett jótékonykodik is, amikor csak van rá lehetősége, ad és ajándékoz. Képeit tiszta szívből ajánlja fel karitatív célokra. Hisz nem csak ő akarja szépnek és derűsnek látni a világot, hanem arra vágyik, hogy mások is annak éljék meg, élvezzék az élet minden pillanatát.

Az 1-es számú gyulai postahivatal ügyfélszolgálati csarnokában ugyanebben az időben egy húsvéti játékbárány-válogatás is megtekinthető a tárlókban. A kiállítást a fényképkészítési korlátozások figyelembevételével ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)