Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Törvényszék is csatlakozott Föld órája mozgalomhoz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. április 03. 12:10
A Gyulai Törvényszék is csatlakozott Föld órája mozgalomhoz
Hétvégén sötétbe borult a bíróság épülete

 

Fotó: Gyulai Törvényszék 

A Gyulai Törvényszék is csatlakozott a Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld órája mozgalmához, március 30-án este egy órára lekapcsolták a bíróság épületének és udvarának díszvilágítását – tájékoztatta lapunkat Marton Erika, a törvényszék sajtószóvivője.

A közleményből kiderül, a Gyulai Törvényszék első alkalommal szervezett akciót a nemzetközi kezdeményezés keretében, amely a természetvédelem és a fenntartható életmód fontosságára irányítja rá a figyelmet. A Béke sugárúti épület és annak helyi jelentőségű természetvédelmi területnek minősülő udvara március 30-án este fél kilenctől borult sötétségbe egy órára – ismertette a sajtószóvivő.

Kiemelte: a Békés megyei bíróságokon a fenntartható energiagazdálkodás jegyében bevezették a szelektív hulladékgyűjtést, áttértek az energiatakarékos LED-világításra, továbbá energetikai korszerűsítést valósítottak meg.

A közlemény kitér arra is, hogy a Gyulai Törvényszék épületére hamarosan napelemparkot telepítenek, ami fontos lépés lesz a megújuló energia hasznosítása terén.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)