Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - POSZT, Kisvárda, Gdansk: a Gyulai Várszínház fesztiválszereplései

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • KULTÚRA • 2019. március 20. 10:35
POSZT, Kisvárda, Gdansk: a Gyulai Várszínház fesztiválszereplései
Rangos szakmai fesztiválokra kaptak meghívást a teátrum bemutatói

A Caligula helytartója című előadás 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Rendkívüli érdeklődés mutatkozik a Gyulai Várszínház tavaly nyári bemutatói iránt – tudtuk meg dr. Elek Tibortól, a teátrum igazgatójától. 

A direktor emlékeztetett: a szabadtéri színház öt saját, illetve más színházakkal közösen létrehozott bemutató előadását (Caligula helytartója, Rosencrantz és Guildenstern halott, Dózsa, Búbocska, Én és a világ) kőszínházakban játsszák tovább. A legfrissebb hírek szerint a bemutatók közül három rangos szakmai fesztiválokra is meghívást kapott.

A Nemzeti Színházzal közösen létrehozott, Szász János által rendezett Caligula helytartója bekerült a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába, és dr. Elek Tibor információi szerint a szakmai válogatók az Aradi Kamaraszínházzal közösen bemutatott, Tapasztó Ernő által rendezett Rosencrantz és Guildenstern halott című előadást is jelölték a pécsi színházi fesztivál Off programjába (hogy végül szerepelhet-e, az később derül ki).

 

A Rosencrantz és Guildenstern halott című előadás

Fotó: Gyulai Hírlap – Kiss Zoltán 

Az már biztos, hogy az előadás Kisvárdára is meghívást kapott a Határon Túli Magyar Színházak Fesztiváljának versenyprogramjába, mint ahogy Lengyelországba, a gdanski nemzetközi Shakespeare Fesztiválra is – tájékoztatott az igazgató.

A gyulai színház önállóan létrehozott előadása, a Dózsa monodráma (Árkosi Árpád rendezésében) szerepelt már a Nemzeti Színházban és két alkalommal Békéscsabán, májusban pedig az az aradi közönség ismerheti meg. A produkció iránt az Esztergomi Várszínház is érdeklődik – mondta el a direktor.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)