Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkóstolták az alföldi borokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2019. március 12. 14:00
Megkóstolták az alföldi borokat
Csongráddal is együttműködne az Arad-Gyula Kapcsolataiért Egyesület

Együttműködési szerződést kötne Csongráddal Arad városa, ezért gyulai partnereiket kérték fel a közvetítésre. Az Arad-Gyula Kapcsolataiért Egyesület képviselői a múlt hét végén látogattak el a szomszédos megye névadó településére, ahol megnézték a várost és megkóstolták a helyi borokat.

 

Forrás: Arad-Gyula Kapcsolataiért Egyesület

– Az aradi partner mindenképp egy borvidékre szeretett volna elmenni. Eredetileg Tokajt célozták meg, de egy kétnapos rendezvényre nem igazán lett volna egyik félnek sem ideje – tájékoztatta lapunkat Szalai György önkormányzati képviselő, az Arad-Gyula Kapcsolataiért Egyesület társelnöke. Csongrád volt a legközelebbi, így esett a választás a szomszédos megye névadó településére. Ebben az is szerepet játszott, mutatott rá a tisztségviselő, hogy a gyulai borlovagrend tagjai több szállal is kötődnek a csongrádi borvidékhez.

A két testvértelepülés, Arad és Gyula képviselői a múlt hétvégén látogattak el Csongrádra, ahol Bedő Tamás polgármester fogadta őket, többek között Bognár Levente aradi alpolgármestert is. A nap folyamán áttekintették kulturális és közigazgatási együttműködésük lehetőségeit, és lefektették ennek alapjait, majd megtekintették a város nevezetességeit és megkóstolták a helyi borokat. Az aradiaknak ez főként a ménesi borvidék népszerűsítése miatt volt fontos.

 

 

Forrás: Arad-Gyula Kapcsolataiért Egyesület

– Azzal a tapasztalattal tértünk vissza, hogy az alföldi bor semmivel sem rosszabb a többi tájegység borainál. Emellett egy nagyon szép kis településsel ismerkedhettünk meg, ahol közülünk a legtöbben még nem jártak – nyilatkozta lapunknak Szalai György. Az Arad–Gyula Kapcsolataiért Egyesület társelnöke kiemelte, eddig is mindig segítettek az aradiaknak abban, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb partnereket, most is ezt tették, és a jövőben is ehhez fogják tartani magukat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)