Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Durkó Károly a Városbarátok polgármesterjelöltje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. július 17. 16:52
Durkó Károly a Városbarátok polgármesterjelöltje
Bemutatta képviselőjelöltjeit a Gyulai Városbarátok Köre

A Gyulai Városbarátok Körének jelöltjei 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Régi és új jelölteket is indít az októberi önkormányzati választáson a Gyulai Városbarátok Köre – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Durkó Károly, a szervezet elnöke, aki képviselőjelöltként és polgármesterjelöltként is megméretteti magát ősszel.

Durkó Károly hangsúlyozta: a Városbarátok közgyűlése és elnöksége májusban egységesen döntött arról, hogy a szervezet önállóan indul az önkormányzati választáson. Az elnök leszögezte, továbbra is „civil alternatívát” szeretnének nyújtani a választóknak, nem kívánnak „semmilyen oldalra beállni”, és „a város határain túlmutató politikai eseményeken részt venni”.

Aláhúzta: pozitív kampányra törekszenek, a problémákra, a feladatokra koncentrálnak, és a város fejlődését, érdekeit tartják szem előtt. Úgy vélte, jelöltjeik olyan emberek, akik saját szakmájukban már bizonyítottak, és felelősségteljesen tudnák képviselni választókörzetüket és településüket.

Jelezte: a Gyulai Városbarátok Köre májusban megkezdte a választási felkészülést és programja összeállítását. Utóbbi kapcsán Durkó Károly azt kérte a lakosoktól, juttassák el javaslataikat, észrevételeiket szervezetükhöz.

Érdeklődésünkre kijelentette: más pártokkal, szervezetekkel nem kötnek stratégiai szövetséget, de ha támogatni szeretnék jelöltjeiket, azt szívesen fogadják.

Az elnök elmondta: Gyula 2-es számú egyéni választókerületében a Városbarátok Rácz Attilát indítja, aki 34 éve fogorvos Gyulán. „A rendelője és az otthona is a körzetben van, szakmájában hiteles, megbízható” – fogalmazott.

A 3-as számú választókerületében induló Dinya Imre a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke és a helyi kolbászmúzeum vezetője, továbbá jelenleg is tagja a fürdővárosi önkormányzat gazdasági bizottságának – emelte ki Durkó Károly.

A 4-es számú választókerületben Székely Árpád lesz a Városbarátok jelöltje. „Németvároson lakik, de az egész városban otthonosan mozog, igazi lokálpatrióta, több gyulai könyv szerzője” – mondta róla az elnök.

Az 5-ös számú választókerületében Vigné Fábián Diána méretteti meg magát a Városbarátok színeiben. A jelölt munkája révén sok emberrel találkozik, nyitott szemmel jár a körzetben, és gondosan ügyel a környezetére – fejtette ki Durkó Károly.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A 6-os számú választókörzetben induló Debreczeni László ingatlanértékesítőként jártas abban, hogyan lehet egy városrészt fejleszteni, a társasházakat, házakat, közműveket felújítani – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A 7-es választókerületben jelölt Fáskerti György szociális területen dolgozik, ezért különösen fontosnak tartja, hogy segítsen a rászoruló embereken – ismertette az elnök.

A 8-as számú választókerületben induló Szalai György 2006 óta önkormányzati képviselő. „Vállalkozóként gazdasági kérdésekben nem lehet megvezetni, és az apartmanozók problémáit is jól ismeri” – hangsúlyozta Durkó Károly. Hozzátette: a képviselőnek jelentős szerepe volt abban, hogy megkezdődött az Eminescu utca felújítása, hiszen már két évvel ezelőtt szorgalmazta a beruházást.

A 9-es számú választókerületben a saját nyomdát működtető Metz János méretteti meg magát. „Jól látja a problémákat, és nem fél hangot adni véleményének a közösségi oldalakon sem” – mutatta be a jelöltet az elnök.

A 10-es számú választókerületben induló Balogh József tősgyökeres gyulavári lakos, aki az elmúlt években a városrész részönkormányzatának tagjaként dolgozott – hangzott el a helyszínen.

Durkó Károlyt, aki polgármesterjelöltként és az 1-es számú választókerületben önkormányzati képviselőjelöltként is elindul az őszi választáson, Szalai György mutatta be. A Városbarátok elnöke 2006 óta képviselő, kilenc éve a város oktatási és kulturális bizottságának vezetője. „Igazi lokálpatrióta, aki az emberek érdekeit képviseli, és az általa szerkesztett könyvsorozatokkal Gyula hírnevét öregbíti” – fogalmazott a képviselő.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)