Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közgyűlést tartott a Gyulai Városbarátok Köre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. szeptember 23. 11:00
Közgyűlést tartott a Gyulai Városbarátok Köre
A civil szervezet értékelte az elmúlt évet

A koronavírus-járvány miatt nyár végén tartotta meg rendes évi közgyűlését a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó Károly elnök kiemelte: 2019-ben is végezték a dolgukat a képviselő-testületben és azon kívül is, közvetítették a lakosok kérését, észrevételeit. 

a gyulai városbarátok körének közgyűlése

Fotó: Gyulai Városbarátok Köre

Elmondta: a Gyulai Városbarátok Köre folytatta az értékmentéssel kapcsolatos programját. Hozzátette: sikerült elérniük, hogy az idei költségvetésben az értékvédelmi rendelethez csatolva 3,5 millió forintot különítsen el a város a régi, fontos sírok felújítására, karbantartására, de ennek megvalósítását a vírushelyzet felülírta.

A civil egyesület tagjai tavaly is részt vettek a református egyház által életre hívott Szeretethíd programban, az általuk kiválasztott sírokat rendbe rakták, továbbá Szilágyi István és Dobos István sírjának részleges felújítása is megtörtént.

Az őszi önkormányzati választáson – ahogy 2002 óta mindig – civil lokálpatriótákként, pártoktól függetlenül indultunk – emelte ki Durkó Károly. Emlékeztetett: mintegy húszszázalékos eredményt értek el, több mint 2200 szavazatot kaptak jelöltjeik, az egyesület második közéleti erő maradt a városban.

Szalai György elnökségi tag megerősítette, hogy a Városbarátok életében történelminek is nevezhető az önkormányzati választás, hiszen Vigné Fábián Diána egyéni körzetben aratott győzelmet, így a Gyulai Városbarátok Körének egyéni képviselője is van Gyulán. Ezzel összesen három Városbarát-képviselő dolgozik a testületben, de számos bizottságban is ott vannak a civilek régi és új képviselőikkel (Balogné Patkás Katalin, Balogh József, Debreczeni László, Dinya Imre, Fáskerti György, Metz János, Szabó László, Székely Árpád). Szalai György a város gazdasági társaságainak felügyeletét ellátó tanácsnokként dolgozik a testületben, Durkó Károly az oktatási és kulturális bizottságot vezeti.

– Tizenöt éve – és három éve újra – megírtuk a gyulai kolbász történetét és az újrakezdés szükségességét, tizenkét éve szobrot javasoltunk Stéberl Andrásnak, idén nyáron át is adták Széri-Varga Géza alkotását. Számos interpellációval közvetítettük a lakosság kéréseit. A Szalai György által összefogott két Arad–Gyula civil egyesület nagyon jól működik, a baráti kapcsolatok elmélyültek, sok közös rendezvény, kirándulás volt, amelyek hasznosnak bizonyulnak – ismertette a közgyűlésen elhangzottakat Durkó Károly.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)