Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tíz választókerületben indít képviselőjelöltet a Gyulai Városbarátok Köre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2019. június 24. 15:00
Tíz választókerületben indít képviselőjelöltet a Gyulai Városbarátok Köre
Május végén tartotta meg évi rendes közgyűlését a civil szervezet

Május végén tartotta meg évi rendes közgyűlését a Gyulai Városbarátok Köre, ahol Durkó Károly elnök és Szalai György elnökségi tag beszámolt a képviselő-testületben végzett egy éves munkáról. A városban komoly közéleti erőként számon tartott civilek már képviselőjelöltjeiket is kiválasztották az őszi önkormányzati választásra.

szalai györgy és durkó károly

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A két mandátummal, számos bizottsági képviselettel – Balogh József, Dinya Imre, Szalai Katalin, Vigné Fábián Diána –, rendelkező civilek az elmúlt esztendőben sem tétlenkedtek: interpellációikkal számos problémát közvetítettek, amelyek jó része megoldásra is talált.

Többek között szóltak az Eminescu utca,a Tiborcz utca és a várost elkerülő út felújításáért, a temesvári úti pedagógiai központ parkolási gondjainak megszüntetéséért. Kifogásolták a Pálffy utcai vashíd felújítását, megoldást javasoltak a kisrománvárosi híd környéki veszélyes közlekedési góc feloldására. Előrelépést sürgettek a régi kis kötőipar épülete sorsának jobbra fordulásáért, egyetemisták között kihirdetett pályázatot kezdeményeztek az 1-es iskola felújítási tervének kidolgozására – ezt már tárgyalta is a város –, „téliesítéssel” sikerült megállítani a buszpályaudvaron álló Eigel István festőművész mozaik alkotása állapotának romlását.

Javaslatuk után újra megjelent – elsőként a pálinkafesztiválon – a Stéberl-féle címkével ellátott gyulai kolbász. Székely Árpád szervezésében felújították, gondozzák József Dezső művészpedagógus sírját. Megújul a Szilágyi-sír, Bodoky Zoltán sírjának saját pénzből való felújítását pedig a városbarátok képviselője ajánlotta fel. Megszületett a Gyula régen és ma új, 14. kötete, amely a két világháború között a fürdővárosban működő művésztelep történetét dolgozta fel.

Megkérdezték, hova tűnt a várszínház épületéből a régi kultúrházra emlékeztető Jókai Mór mellszobor. Tizenkét év után ismét szóltak a filmszínházi hagyományokról – talán ez is segíti a megoldást, hogy az egykori Petőfi Mozi épületében ősztől ismét legyenek filmvetítések. Szalai György részletesen beszámolt a város gazdasági, turisztikai helyzetéről, az Arad és Gyula között működő civil kapcsolat általa irányított működéséről. A pénzügyi beszámoló és az ez évi közös kirándulások, programok megbeszélése után szó volt az idei önkormányzati választásokról is.

A közgyűlés előtt bemutatkoztak a város tíz választókerületében, a városbarátok színeiben induló képviselőjelöltek. A grémium egyetértésben elfogadta az elnökség döntését, támogatja a képviselőjelöltek indulását az őszi önkormányzati választáson.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)