Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Horváth Soma válogatott bronzérme

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. február 26. 12:30
Horváth Soma válogatott bronzérme
A magyar kadet tőrcsapat harmadik helyen végzett a korosztályos Európa-bajnokságon

Az olaszországi Foggia városa ad otthont a Kadet Európa-bajnokság küzdelmeinek február 22. és 27. között. A korosztályos tőrözők között a gyulai Horváth Soma is a pástra állt.

Mihályi AndorSZEMES GERGŐ, Horváth Soma és TÓTH GERGELY

Forrás: fencing.hu

A Ferencvárosi Torna Club versenyzője a tőrcsapat tagjaként vette kezébe fegyverét. Ahogy azt a hunfencing.hu internetes portál írja, a Horváth Soma, Mihályi Andor, Szemes Gergő és Tóth Gergely alkotta négyes  útja simán vezetett a legjobb négyig.

A nyolcaddöntőben Ausztria ellen vívott a magyar egység, amelyet 45-34-el sikerült pozitívan zárnia a csapatnak. A negyeddöntőben az igen magasan jegyzett német válogatott várta a Somáékat, akiket 45-33-as arányban múltak felül.

A fináléba kerülésért a favoritként számon tartott Oroszország következett, akiktől egy nagyon szoros 41-45-ös vereséget szenvedett a magyar csapat. A bronzmérkőzésen Nagy-Britannia legjobbjai vártak a piros-fehér-zöld négyesre, akiket 45-42-re tudtak felülmúlni, amivel a férfi tőrözők öt év után szereztek korosztályos Európa-bajnoki érmet csapatban.

– Nagyon örülök, hogy a fiúk megkíméltek önnön testrészem megszúrásától azzal, hogy érmet nyertek. Komolyra fordítva a szót: rendkívül boldog vagyok, hogy a magyar férfi tőrvívás Európa-bajnoki érmet nyert, még akkor is, ha ez egy kadet csapatbronz volt. Talán több is lehetett volna ebben a napban, ám ez igazán nem az a pillanat, amikor panaszkodnom kellene. Köszönöm a Magyar Vívó Szövetség támogatását, kollégáim áldozatos munkáját, és hiszem, hogy nem ez a végállomás – olvasható Szabados Kristóf válogatott edző szavai a fencing.hu oldalon.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)