Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendhagyó történelemórával emlékeztek a málenkij robotra az implomos diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. január 30. 16:40
Rendhagyó történelemórával emlékeztek a málenkij robotra az implomos diákok
A tanulók naplórészleteket, verseket olvastak fel

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Gyulai Implom József Általános Iskolában hagyománya van a német nemzetiségi nyelvoktatásnak. Ennek keretében a tanulók a német kultúrához és történelemhez kapcsolódó eseményekről is megemlékeznek. Január 30-án a málenkij robotról tanultak a végzős diákok. 

Nagy Mária német nemzetiségi nyelvtanár lapunknak elmondta: a gyulai német nemzetiségi önkormányzat szervezésében – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is felidézték a 74 évvel ezelőtti eseményeket.

– Az iskola kötelességének érzi a történelem e súlyos, városunkat is érintő korszakának, az ehhez kapcsolódó eseményeknek a tanulóifjúsággal való megismertetését. Városunkból 550 személyt vittek a Szovjetunióba egy „kis munkára”, ami adott esetben akár öt évig is eltartott – fejtette ki.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hozzátette: a 8. a osztály tanulói korábban is szereztek ismereteket a kollektív büntetésről, de a helyi vonatkozású visszaemlékezések, az egyéni sorsok mindig hitelesebbek, ezért szervezték meg az újabb alkalmat. 

A rendhagyó történelemórán a tanulók felidézték az elhurcolás előzményeit, majd a gyulai vonatkozású rendeleteket és a helyi eseményeket vették sorra. Ezek után a diákok olvastak fel naplórészleteket, verseket, amelyek a tábori életbe engedett betekintést.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)