Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötletpályázat a „Körös-parti terasz” tervezésére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2019. január 30. 14:45
Ötletpályázat a „Körös-parti terasz” tervezésére
A gyulai önkormányzat hirdetménye

Gyula Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet GYULA VÁROS, KÖRÖS-PARTI „TERASZ” KÖRNYEZETRENDEZÉSI TERVEZÉSÉRE témában.

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az ötletpályázat tárgya

A Gyula belvárosában található Élővíz-csatorna menti „vendéglátó terasz”, a belvárosi Kapus-hídtól keletre, a csatorna északi oldalán lévő partszakasz.

 

Az ötletpályázat célja

Gyula történelmi belvárosának központján folyik át a valamikori Ó-Fehér-Körös, ma Élővíz-csatorna. A folyón átvezető műemléki téglahíd mellett, a part északi oldalán épült 2006-ban az 1986-ban megtervezett vendéglátó terasz. Megépítése óta a környező vendéglátó létesítmények nem vették használatba. Állaga romlik, látványa elhanyagoltságot és gazdátlanságot sugall, az időközben felújított környezetéhez már nem illeszkedik.

A város szándéka, hogy az Élővíz-csatorna partján növelje a gyalogosforgalmat, és vonzóvá tegye mind a helyi polgárok, mind a turisták számára. Ezt a gyalogos útvonalként használatos területen, a Körös-parton a meglévő természeti és épített környezeti értékek kiemelésével, fejlesztésével, a környezet minőségének emelésével, új attrakciók – oda illő új funkciók – létrehozásával lehetséges és szükséges elérni.

A kiíró tervpályázat útján keresi a legjobb tervmegoldást, és ez alapján a legszínvonalasabb környezetrendezési változatot.

 

A pályázat jellege, formája

A pályázat jellege: nyílt.   

A pályázati eljárás formája: általános eljárás.                                  

A pályázat: titkos.                                                                   

 

Az ötletpályázaton való részvétel feltételei

Az ötletpályázat résztvevője – pályázó – (azaz a pályamű szerzője) az a természetes személy lehet, aki a meghirdetett feladat elkészítésére vállalkozik, a jogszabályi és a kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek elfogadja, és azokat teljesíti.

Az ötletpályázat részletes kiírása a tervek szerint február 7-től lesz elérhető.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)