Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A magyar kultúra napja az Implomban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó • MAGAZIN • 2019. január 30. 13:15
A magyar kultúra napja az Implomban
Hírek az Implom József általános iskolából

 

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola 

Iskolánkban rendszeresen megemlékezünk a jeles napokról, ünnepekről. A magyar kultúra napjáról Kolozsi Ildikó tanárnő 7. a osztályos tanítványaival rádiós műsort készített január 22-re.

Ezt megelőzően iskolánk aulájában faliújságon ismerkedhettek meg az érdeklődők híres magyar találmányokkal, a festészet iránt fogékony diákok pedig közismert festmények alkotóit kereshették meg egy feladvány által.

Január 23-án a harmadik évfolyamosoknak játékos eszperente vetélkedőt tartottunk az iskolai könyvtárban. Osztályonként két csapat nevezhetett. Már a csapatnevek is eszperente nyelven születtek egy-egy ismert, gyerekeknek szóló meséből.

 

 

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola 

A nyolc feladat között csupa „e” betűs kérdés és válasz hangzott el. A nagyon változatos fejtörőket Miklós Gáborné nyugdíjas kolléganőnknek köszönhetjük, aki évek óta lelkesen és rendszeresen állít össze vetélkedőket az iskolai könyvtárunknak. Totó, rajzos feladvány, „e” betűs szavak gyűjtése, betűrejtvények, villámkérdések, ellentétes jelentésű szavak keresése, keresztrejtvény megfejtése: ez mind-mind szerepelt a vetélkedőn. Szoros verseny alakult ki, ezért két helyezés esetén is pluszfeladattal dőlt el a végleges sorrend.

Minden részt vevő csapat emléklapot, s minden kisdiák ajándékot kapott. A gyerekek nagyon élvezték ezt a jó hangulatú délutánt.                                                                         

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)