Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tele autóval indulnak el a gyulai adományozók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2019. március 05. 16:00
Tele autóval indulnak el a gyulai adományozók
Bicikliket, tévét és könyveket is felajánlottak Csaba testvér dévai gyermekeinek

Színültig telt kocsival indul el Böjte Csaba ferences atya dévai gyermekotthonába Schlett Győző és családja március 16-án. Túl sok adományt így már nem tudnak fogadni. Bíztatást és jókívánságokat azonban igen, hisz a gyulai szakember a helyszínen az összes kerékpárt meg szeretné javítani.

A gyulai adományozók korábban is adományoztak a dévai gyermekeknek

Forrás: Schlett Győző

Dévára a sors fura fintora vezette el Schlett Győzőt, hisz az egyik erdélyi túrájuk alkalmával lerobbant a motorkerékpárok egyike. Bajba jutott társuk segítségére ekkor a dévai otthon lakói és munkatársai siettek: előbb akkumulátort és szerelőt szereztek számára, majd vendégül is látták, szállást biztosítottak a pórul járt kirándulónak. A gyulaiak így hálájuk jeléül juttatják most el szeretetcsomagjaikat a dévaiakhoz.

 

 

Forrás: Schlett Győző

Korábban Böjte Csaba atya nagyszalontai otthonának lakóit támogatták ünnepekkor adományaikkal a gyulai motorosok, Dévára most mennek másodjára, nem is üres kézzel. A helyiek ugyanis bőkezűen adakoztak, főként az immár összeforrt társaságot alkotó természetjárók és a már említett motoros barátok, tudtuk meg Schlett Győzőtől. Mivel ő maga kerékpárokat szerel és épít, bicikliket is visz a nebulóknak, ezen kívül tévét, ruhaneműket és sok-sok könyvet. Mint mondta, az ottani magyar gyerkőcöknek erre nagyon nagy szükségük van. Az útnak feleségével és két leányával vág neki március 16-án, egy kisbusszal.

Az ajándékozás mellett Schlett Győző azt is tervbe vette, hogy az otthon összes bicaját megjavítja, ami hozzávetőleg harminc kerékpárt jelent. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)