Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hivatalosan is megkapta a Sík-tanyát a Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. augusztus 25. 20:30
Hivatalosan is megkapta a Sík-tanyát a Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete
Több mint 70 családnak szerveznek programokat az épületben és annak udvarán

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Hivatalosan is a Gyulai Nagycsaládosok Egyesületének használatába került a Sík-tanya, Görgényi Ernő polgármester augusztus 25-én adta át jelképesen az épület kulcsát Molnár Lászlóné elnöknek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a gyulai képviselő-testület júliusi rendkívüli ülésén egyhangúlag döntött arról, hogy öt évre térítésmentesen adja az egyesület használatába a Kisökörjárás tanya 18. szám alatti, üresen álló ingatlant.

Molnár Lászlóné az átadón emlékeztetett: az épületben lakott korábban Cvetkovic Stojadin szerb szobrászművész és Sík Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar rendező.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Kiemelte: a tanyán több mint 70 családnak szerveznek majd kézműves-foglalkozásokat, kulturális és sportprogramokat, közös főzéseket, sütéseket.

Az elnök lapunknak elmondta: már elkezdték az épület felújítását, rendbe tették az ott található kemencét, és korhű bútorokkal, tárgyakkal rendeztek be két helyiséget. Hozzátette: szeretnék az egyesülethez tartozó gyerekeknek megmutatni, milyen eszközöket használtak egykor nagyszüleik, dédszüleik.

Kifejtette, a ház padlója és ablakai is felújításra szorulnak, ezért jövőre támogatásra pályázik szervezetük.

Molnár Lászlónétól azt is megtudtuk, hogy az egyesület 16 éve működik a jelenlegi formában, tagjaik között három-, négy-, öt- és hatgyerekes családok is vannak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta: a fürdővárosi önkormányzatnak kiemelt partnerei a gyulai civil szervezetek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a település élhető legyen.

Felidézte, az elmúlt évtizedekben több olyan ingatlant is rendbe tettek, amelyet civilek használnak. Emlékeztetett: az Esze Tamás utcai civil házat felújították, a Béke sugárúton pedig civil központot alakítottak ki. Az egykori árvízmentesítő társulat Kossuth utcai székházát a fiatalok, a Kapushíd lábánál található önkormányzati ingatlant a Göndöcs Benedek Méhész Egyesület, a volt „kismozit” a Dél-Alföldi Wellness Egyesület és a Gyulai Zeneműhely Egyesület használhatja.

A városvezető úgy fogalmazott: az önkormányzat szívügyének tekinti a gyulai családok támogatását, ezért örömmel segítette a nagycsaládosok egyesületét a Fehér-Körös eredeti medrének partján, az erdő szélén fekvő épület használatba adásával.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)