Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Dél-Alföld régió önkénteseit köszöntötte a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. február 04. 16:31
A Dél-Alföld régió önkénteseit köszöntötte a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Gyulán
Évek óta hagyomány, hogy megajándékozzák azokat a tagokat, akik sokat tesznek egyesületükért

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Dél-Alföld régió önkénteseit köszöntötte február 4-én a Tölgyfa étteremben a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). 

Szákné Bajnai Zsuzsánna szervező lapunknak elmondta: a régióban negyvenkét szervezet van, az eseményen mintegy huszonöten képviseltették magukat. 

Kiemelte: évek óta hagyomány, hogy megajándékozzák azokat a tagokat, akik sokat tesznek egyesületükért. Hozzátette: a díjazottakat a szervezetek vezetői terjesztik fel az elismerésre. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A rendezvényen Benedek Szilvia, a Dél-Alföldi régió vezetője, Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE országos vezetője és Molnár Lászlóné, a gyulai csoport vezetője köszöntötte a résztvevőket.

Kiss Tamásné önkormányzati képviselő a gyulai önkormányzat nevében üdvözölte a megjelenteket. Kifejtette: ő maga is nagycsaládban nőtt fel, így különösen örül az eseménynek. 

Beszédében hangsúlyozta: az olyan kezdeményezések, mint a napelemes és fűtési rendszerek támogatása, az otthonteremtési program, a Zöld Otthon Program vagy a csok egyedülálló lehetőséget jelentenek a magyar családok számára. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hozzátette: a gyulai önkormányzat is igyekszik támogatni a családokat, nagycsaládosokat. Felidézte: a város 2011-ben Családbarát Önkormányzat díjat, 2020-ban a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy „Szolgálató hely” és „Munkahely” kategóriájának bronz fokozatát nyerte el.

– A gyulai önkormányzat komplex programmal igyekszik javítani a gyulai családok életminőségét és a gyulai gyermekek életkörülményeit – mondta, majd kitért a helyi Babaruha programra, a közétkeztetési támogatásra és 2015-ben bevezetett, a gyermekek hátrányos helyzetének enyhítését szolgáló települési támogatásra. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hozzáfűzte: az önkormányzata óvoda- és iskolabuszt működtet, napközis táborokat indít minden nyáron, és ösztöndíjakkal is igyekszik segíteni a legszorgalmasabb diákokat. Azt is kiemelte, hogy tavaly a város képviselő-testülete arról is döntött, hogy a Sík-tanyát a nagycsaládosok egyesületének adja át használatra.

– Egyre többen is végeznek önkéntes munkát, karitatív tevékenységet, ami jelentős mértékben hozzájárul Magyarországon, illetve szűkebb környezetünkben, így a Gyulán működő civil közösségek erősödéséhez is – zárta köszöntőjét a képviselő, aki maga is megköszönte az önkéntesek munkáját. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)