Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fáradtlila versek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. KULTÚRA • 2018. szeptember 28. 17:05
Fáradtlila versek
Laár András önálló estjével érkezett az Előretolt Helyőrség Szabadegyetemre

Második alkalommal rendezik meg szeptember 27–29. között Gyulán az Előretolt Helyőrség Szabadegyetemet a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. A workshopokkal, előadásokkal és zenés irodalmi eseményekkel tarkított programsorozat csütörtöki napján Laár András lépett fel önálló estjével.

Laár András volt a Előretolt Helyőrség Szabadegyetem vendége

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Telt ház várta a gyulai művelődési központban a humoristát, énekest, zeneszerzőt, dalszövegírót, írót, költőt és spirituális gondolkodót, aki, mint elmondta, még soha nem lépett fel ilyen különleges nézősereg előtt. A hazai kortárs kultúra és művészet fiatal képviselői előtt adott műsor éppen ezért egy rögtönzött gondolatröptével indult, amely a mai kor világában boldogulni akaró és a saját lábára éppen csak ráálló fiatal művészembereknek nyújtott vagy éppen nem nyújtott segítséget.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A fanyar humorral fűszerezett gondolatmenet után a KFT együttes és a L’art pour l’art Társulat alapító és jelenlegi tagja saját életének és pályájának történetét tárta a hallgatók elé, kitérve a kezdeti produktumokra és napjaink alkotásaira. Az „idegenvezetés” közben több ismert és kevésbé ismert verset olvasott fel közönségének, amelyek nevetésre és gondolkodásra késztették a sorokban ülőket.

A hangos röhögéstől és kíméletlen igazságoktól kísért körutazás során megismerkedhettünk a L’art pour l’art Társulat alapításának történetével, a Bornai Tibor, Orosz Barna és Laár András alkotta költészeti kommandóval, valamint a fáradtlila versekkel.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A zenés szösszenetekkel gazdagon megrakott előadás közben jól ismert karakterek is megjelentek, tudományos magyarázatokat hallgathattunk Besenyő Pista bácsitól, vagy a csokikakiló Mikulásról hallhattunk Ede bácsitól.

A magvas gondolatokkal átszőtt humoros est végén a közönség már egy emberként énekelt Laár Andrással, ami után a fiatal művészek közönségtalálkozón ismerkedhettek meg közelebbről igazán sokoldalú vendégükkel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)