Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nem engedtük hazamenni a PowerBeat Ütőegyüttest

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2018. augusztus 27. 11:00
Nem engedtük hazamenni a PowerBeat Ütőegyüttest
Holdfénynél és ráadásszámokkal zárult a harmadik Kastély Zenei Napok

Egy igazán ütős csapat, a gyulai Erkel Ferenc zeneiskola PowerBeat Ütőegyüttesének koncertjével zárult augusztus 25-én este az idei Kastély Zenei Napok. A fináléra az eső is alábbhagyott, így a fiatal muzsikusoknak három ráadással kellett megköszönniük a gyulai közönség tapsviharát.

a powerbeat ütőegyüttes előadása zárta a kastély zenei napokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Nem szegte kedvét az eső a Kastély Zenei Napok szervezőinek és érdeklődőinek, így szombaton sem maradtak el a hangversenyek. Mind a Magyar Honvédség hódmezővásárhelyi katonazenekara, mind pedig a PowerBeat Ütőegyüttes megtartotta koncertjét. A megváltozott feltételek miatt a produkciókra már nem is árultak jegyeket, a megvásárolt belépőket pedig visszaváltották.

A körülmények tisztázása végett a záróműsor előtt Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezetője a látogatóközpont előtti téren összegyűlteknek azt mondta, egy gyönyörű hétvége koronái lettek volna a szombati programok, de az időjárási előrejelzések arra késztették a szervezőket, hogy egy speciális megoldással éljenek, és a meghívott előadókat a kocsibeállóban sorakoztassák fel. Az ügyvezető elnézést kért azért, hogy az eredeti tervet, miszerint rossz idő esetén nem tartják meg a zenei műsorokat, a nagy érdeklődésre való tekintettel megváltoztatták, majd megköszönte a jelenlévők megértését, türelmét. Megjegyezte, bízik abban, hogy jövőre az eddigieknél jobb körülmények között tudják majd megvalósítani a Kastély Zenei Napokat.

Az est fénypontját, a Fábián István vezette ütőegyüttes produkcióját egy hangulatkeltő intró nyitotta meg, amely egyben utalás is volt arra, hogy valódi ütős műsor következik. A publikum ezt komolyan is vette, és elfoglalta helyét a kocsibeállóval szembeni parkban. Onnan hallgatta meg Varga Zoltán műsorvezető ismertetőjét is, amely a zenekar eddigi sikertörténetét összegezte.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fiatalokból álló csoport produkciójában saját szerzemények, népdalfeldolgozások és ismert könnyű-, illetve komolyzenei darabok átiratai csendültek fel, többek között Mozarttól a Török induló és Carlos Santanától az Oye como va. A magyar mellett ír táncot is kaptunk tőlük, amit latin, balkáni és afrikai ritmusokkal, sejtelemmel és dinamizmussal, erős szakmai tudással és művészi erővel párosítottak. Ezt egészítette ki az együttes tagjainak látványos játéka és összehangolt koreográfiája, amely feloldotta a hangversenyekre jellemző egyhangúságot. A közel másfél óra alatt az Erkel iskola tanulói nem csupán azt mutatták meg, mennyire tudnak csapatban dolgozni, hanem azt is, hogy egyénileg is megállják a helyüket.

A fülbemászó összeállítást, amellyel az együttesnek sikerült megalapoznia rajongótáborát, ezen az estén hallhatta utoljára a közönség, a zenélő ifjúság ugyanis visszavonul egy kis időre, hogy felkészüljön legújabb latin műsorára, közölte a publikummal oktatójuk, Fábián István, aki ezúttal is együtt muzsikált tanítványaival.

A nagysikerű Mexikó után a kocsibeállóba visszahívott PowerBeatéknek három ráadásszámot kellett eljátszaniuk, így befejezésül azt mondhatjuk, a remekbe szabott 2018-as nyárral együtt a harmadik Kastély Zenei Napok is szépen, hatásosan ért véget.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)