Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitották Gyulán a X. Országos Szenior Táncfesztivált

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. július 07. 12:15
Megnyitották Gyulán a X. Országos Szenior Táncfesztivált
A rendezvényen 352 fellépő mutatja meg tánctudását

Hivatalosan is megnyitották a nyugdíjasoknak rendezett X. Országos Szenior Táncfesztivált az Erkel Ferenc Művelődési Központban július 7-én. A tizedik alkalommal megtartott eseményen 352 fellépő mutatja meg tánctudását, összesen három kategóriában.

többen is köszöntötték a megjelenteket

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 
Az esemény köszöntőkkel indult: elsőként Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke üdvözölte a megjelenteket. Köszönetet mondott mindenkinek, aki az esemény megvalósításában segítette a szervezőket, majd bemutatta a zsűrit. Az ítészek csapata ebben az évben Hegedűsné Farkas Lilla táncpedagógusból, Virág Veronika balettmesterből és Antali Zoltán táncpedagógusból állt. 
 
A rendezvényt Görgényi Ernő polgármester nyitotta meg: kiemelte, hogy a tánc mindenki számára fontos, mert fitten tart, erősíti az önfegyelmet és a koncentrációt. 
 
 – A testi hatások mellett a tánc a társasági életet is javítja és az ismerkedéshez is kitűnő. Kutatások bizonyítják, hogy csökkenti a szorongást, segít megelőzni a depressziót és leküzdeni a stresszt. A programon idén is lesznek olyan produkciók, amelyekben nagyszülők és unokák együtt lépnek színpadra – tette hozzá a polgármester, majd kiemelte, hogy három éve rendezik Gyulán az országos programot, amely mára otthonra talált a fürdővárosban. 
 
Ezek után Tolnai Péter, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke üdvözölte a megjelenteket. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a nyugdíjas éveknek is tartalmasan és aktívan kell eltelnie.
 
– Békés megyében volt már lehetőségem sportnapot és egészségnapot is megnyitni, emellett ez a táncnap is már tizedik alkalommal kerül megrendezésre. Úgy gondolom, az aktív nyugdíjas években, az unokák mellett teljesedik ki egy ember élete – jelentette ki Tolnai Péter.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 
Harmadikként Oskovics György, a NYOSZ elnöke mondta el köszöntőjét. Hangsúlyozta: a legjobb, ha nyugdíjas évek nem csak pihenéssel telnek. 
 
– Akik a táncos közösségekben találják meg a társaságot, ők az egészségüket is könnyebben megőrzik. Tánc közben minden panasz megszűnik, ami szinte csoda. Ezt a csodát őrzi ez a több száz nyugdíjas is a mai rendezvényen – fogalmazta meg Oskovics György
 
A köszöntők sorában utolsóként Herczegné Szabó Marianna, a NEA kollégiumi tagja kívánt jó szórakozást a táncversenyhez. Ezek után vettek kezdetét az egész napos program, amelyre Hajdúszoboszlóról, Hódmezővásárhelyről, Taksonyból és Nyíregyházáról is érkeztek versenyzők. Ahogy Szrenka Pálnétól megtudtuk, ebben az évben negyvenhat fellépő csoport indult társastánc, néptánc és egyéb kategóriákban.
GYULAI HÍRLAP • 2018. július 07. 12:15
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)