Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Címzetes főorvosi címeket és dr. Libor János-díjakat is átadtak a Vigadóban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2018. július 07. 12:30
Címzetes főorvosi címeket és dr. Libor János-díjakat is átadtak a Vigadóban
Az Egészségügyi Alapellátási Intézmény dolgozóit ünnepelték a Semmelweis-nap alkalmából

Semmelweis-napi ünnepséget tartott az Egészségügyi Alapellátási Intézmény július 6-án a Vigadóban. A vacsorával és zenével egybekötött ünnepségen Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Ködmön Zsolt, a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője adott át kitüntetéseket.

az egészségügyi alapellátás dolgozóit ünnepelték a vigadóban

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Kovács József országgyűlési képviselő, Gaálné Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal főosztályvezető-helyettese, Nagyné Puskel Judit, a Gyulai Járási Hivatal osztályvezetője, járási tisztiorvos és Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa.

Ködmön Zsolt megnyitó beszédében elmondta, hogy kétszáz éve született az anyák megmentőjének is nevezett világhírű orvos, ezért a kormány Semmelweis Ignác-emlékévnek nyilvánította a 2018-as esztendőt.

Semmelweis Ignác életútja megmutatja, hogy a tisztán látott cél elérése érdekében hozott erőfeszítés előbb-utóbb eredményre vezet.

Görgényi Ernő köszöntőjében kiemelte: nagyon fontos, hogy elismerjük kortársainkat, azokat az embereket, akik valamilyen formában kiemelkedőt nyújtottak, akik a tehetségüket a jó ügy szolgálatába állítva dolgoznak, és azokat, akik tesznek valamit a közösségért.

 

ködmön zsolt

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

– Idén egy nagyszerű kezdeményezésnek köszönhetően a képviselő-testület által alapított dr. Libor János-díjjal ismerjük el az egészségügyben példaértékű munkát végző orvosokat és szakdolgozókat.

A rendezvény résztvevőit Borombós Anna és Kovács Levente szórakoztatta dallal és verssel, majd a címzetes főorvosi kinevezések ás a Libor János-díj átadása következett. A Libor János-díjat idén Forrás Imréné gyermekápoló, Küzdi Ágnes iskolaorvos és Gombosné Medve Katalin védőnő vehette át.

Forrás Imréné 1987. január 1-je óta dolgozik ápolóasszisztensi munkakörben. Tapasztalt, ugyanakkor szerény ember, amit a környezete és a páciensek visszajelzése is megerősít. Munkája során odafigyel nemcsak a testre, hanem a lélek ápolására is. Kollégáival szemben is segítőkész, szakmáját alázattal, hivatástudattal gyakorolja.

Küzdi Ágnes 1997-től dolgozik az Egészségügyi Alapellátási Intézménynél iskolaorvosként. Munkája során a 6–25 éves korosztály egészségügyi vizsgálatáért, szűréséért, védőoltások beadásáért felelős. Figyelemmel kíséri az egészségi állapotban bekövetkezett változásokat, a baleseti sérülések akut ellátását, a krónikus betegségek kezelését. Emellett ő vizsgálja a szakiskolák gyakorlaton részt vevő tanulóinak alkalmasságát, és pályaválasztási tanácsadást is tart. Részt vesz az egészségnevelő tevékenységben, környezet-egészségügyi feladatokat lát el. Munkájára igényes, precíz, lelkiismeretes.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Gombosné Medve Katalin 1999. július 1-jén védőnőként helyezkedett el a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézménynél, ahol területi védőnőként jelenleg is a várandósok, csecsemők és gyermekek gondozásával, védőoltások és szűrések szervezésével foglalkozik. Munkájára igényes, precíz, erején felüli teljesítményt vállal.

A gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézményben eltöltött húsz év elismeréseként címzetes főorvosi címet vehetett át Fábián Mihály fogorvos és Horváth Imre háziorvos.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)