Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula adott otthont a IX. Országos Szenior Táncfesztiválnak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2017. július 03. 10:37
Gyula adott otthont a IX. Országos Szenior Táncfesztiválnak
A versenyre ötven csapat nevezett

Július első napján tartották meg a IX. Országos Szenior Táncfesztivált, melynek idén Gyula városa és a helyi művelődési központ adott otthont. A táncos kihívásra idén 50 csapat vállalkozott, a résztvevők a magyar néptánc mellett szambával, izraeli körtánccal, kánkánnal, keringővel és cselsztonnal igyekeztek lenyűgözni a zsűrit és a nagyérdeműt.

Országos Szenior Táncfesztivál a gyulai művelődési központban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az egész napos eseményre az ország minden szegletéből érkeztek, köztük Gyöngyösről, Abasárról, Nyíregyházáról. Mellettük természetesen helyi, békéscsabai és gyulai csoportok is bemutatkoztak. Mint megtudtuk, a nevezés egyetlen feltétele az volt, hogy minden csapattag nyugdíjas legyen, a tánc műfajára és a csapattagok számára vonatkozó megkötése nem volt a szervezőknek.

A helyszínen Horváth Józsefnével, a versenyzők egyikével is volt alkalmunk beszélni a megmérettetés előtt, aki elmondta: dél-alföldi táncokkal készülnek, és huszonnégyen vannak a tánccsoportban.

– Nagyon szeretünk táncolni, leginkább a jó hangulat miatt. Már az úton bemelegítünk, előkerül egy-két pálinka, beszélgetünk, sokat nevetünk, és természetesen a próbák sem maradnak ki az életünkből. Általában hetente két alkalommal jövünk össze, ennek köszönhetően nemrégiben egy másik versenyen már kiemelt aranyminősítést szerzett a csoportunk – emelte ki a lelkes versenyző, majd hozzátette: úgy gondolja, hogy a győzelem titka a jó koreográfia, a rendszeres gyakorlás és a kiváló színpadi hangulat.

Az esemény köszöntőkkel indult. Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugíjas Egyesületek Szövetségének elnöke felsorolta, kiknek tartoznak köszönettel a nap szervezéséért, majd hangsúlyozta: céljuk a nyugdíjasok egészségmegőrzését és szabadidejük hasznos eltöltését biztosító programok szervezése.

 

Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugíjas Egyesületek Szövetségének elnöke 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Görgényi Ernő polgármester fontosnak tartotta elmondani, hogy  ezen a napon 30 településről 410 versenyző érkezett Gyulára, ami azért is örömteli, mert a legkedvesebb vendégek mindig a visszatérő látogatók a fürdővárosban.

– Köszönöm, hogy az idén ismét eljöttek, köszönöm a szervezőknek, hogy idén is Gyula városát ajánlották fel a rendezvény színhelyéül. Önkormányzatunk egyik legfontosabb küldetése, hogy mindent megtegyünk azért, hogy időskorú polgártáraink jól érezzék magukat ebben a városban – hangsúlyozta a városvezető.

A folytatásban Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke, Oskovits György, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének képviselője, Semmelweis Ferenc, a Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnöke és Herczegné Szabó Marianna, Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének elnöke kívánt sok sikert  a megjelenteknek, majd kezdetét vette a verseny, melyen a sarkadi néptáncosok alapozták meg a hangulatot. A közönség a folytatásban kalocsai táncot, funkyt és hajdúsági néptáncot láthatott a lelkes szenior táncosoknak köszönhetően.

A nap végén természetesen az eredményhirdetés sem maradt el. A zsűri tagjai, Gulyás Miklós táncpedagógus, Virág Veronika balettmester, Pintér Tibor néptáncoktató minden bizonnyal nehéz helyzetben voltak, hiszen rengeteg kiváló előadót és színvonalas koreográfiát láthatott a közönség.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)