Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint ötszázan neveztek be a 11. Országos Szenior Táncfesztiválra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2019. július 06. 16:00
Több mint ötszázan neveztek be a 11. Országos Szenior Táncfesztiválra
Szrenka Pálné főszervezőt a Magyar Kultúra Lovagjaként köszöntötték a gyulai gálán

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg idén a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban az Országos Szenior Táncfesztivált. A július 6-i rendezvényre több mint ötszáz táncos nevezett be, jelképesen mindannyian nyertesként térhettek haza. Az eseményen külön köszöntötték Szrenka Pálné főszervezőt, akit érdemei elismeréseként tavaly a Magyar Kultúra Lovagjává ütöttek.

a megjelenteket elsőként szrenka pálné köszöntötte

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Zsúfolásig megtöltötte a 11. Országos Szenior Táncfesztivál közönsége szombaton az Erkel Ferenc Művelődési Központ színháztermét, ahol a Himnusz közös eléneklése és Csonka György versajándéka nyitotta meg a rendezvényt.

A megjelenteket elsőként Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke köszöntötte. A főszervező így fogalmazott: büszkék lehetnek magukra, hogy az időskor megélésének számos lehetőségét biztosítják, és olyan programokat szerveznek, amelyek a célkorosztály egészségmegőrzését, a szabadidő kellemes és hasznos eltöltését, az ismeretszerzést szolgálják.

Szrenka Pálné úgy vélte, a gyulai fesztivál a tánc összetartó erejére irányítja rá a figyelmet, és azt igazolja, hogy a nyugdíjas társadalom példásan aktív a mindennapokban, kiveszi a részét mások szórakoztatásában. Versenyzőik azt példázzák, hogy tanulni, alkotni, értéket teremteni és ezt másoknak átadni sosem késő. A főszervező végül megnevezte mindazokat, akik hozzájárultak a program létrejöttéhez.

Az országos rendezvényt Kiss Tamásné, Gyula város önkormányzatának képviselője nyitotta meg. Aláhúzta: a táncfesztivál évről-évre egyre többeket vonz, hisz míg 2017-ben harmincnégy település négyszáztíz fellépője érkezett Gyulára, idén ötszáznál is többen jöttek el.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az önkormányzati képviselő ezt követően a mozgás jótékony hatásáról beszélt. Kiemelte: a tánc javítja a tartást, hajlékonyabbá és kecsesebbé formálja a testet, fitten tart, erősíti az önfegyelmet és a koncentrációt, javítja a szociális életet, és az ismerkedéshez is kitűnő. Csökkenti a szorongást, segít megelőzni a depressziót, leküzdeni a stresszt. Befejezésül kifejezte abba vetett hitét, hogy a színpadi szereplőkről sugárzó elhivatottság a közönség tagjaiban is felébreszti majd annak vágyát, hogy hasonló módon tánccal fejezzék ki érzéseiket.

Az egybegyűlteket Tolnai Péter, a Békés megyei önkormányzat képviselő-testülete alelnöke, Herczegné Szabó Marianna, a Nemzeti Együttműködési Alap Új nemzedékek jövőéért kollégiumának tagja és Krajnik Klára, a Nyugdíjasok Szociális Fórumának alelnöke is üdvözölte.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Meglepetésként Szrenka Pálnét szólította színpadra Komlósi Kata színművész, a rendezvény moderátora, hogy bejelentse: a nyugdíjas korosztály életminőségének fejlesztéséért a fesztivál főszervezője 2018-ban megkapta a Magyar Kultúra Lovagja megtisztelő címet. A díjazott egy ajándékot is átvehetett: Csendes Ferenc, aki maga is viselője a Magyar Kultúra Lovagja címnek, saját festményével ajándékozta meg a kitüntetettet.

A nyitótáncot, Gyurkó László koreográfiáját a békéscsabai Nyíri Lajos Táncsport Egyesület képviseletében Králik János és Králik Jánosné mutatta be versenyen kívül. A pár a 65 év felettiek világranglistáján a 40. helyet foglalja el. A valódi megmérettetések sorát az Ózdi Nyugdíjasklub Szarkaláb Tánccsoportja indította el, majd egy újbudai csoport foglalta el a teret.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)