Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét Gyulán versenyeztek a nyugdíjas táncosok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. július 17. 11:00
Ismét Gyulán versenyeztek a nyugdíjas táncosok
Tizenkettedik alkalommal rendezték meg az Országos Szenior Táncfesztivált

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Idén tizenkettedjére szervezte meg Gyulán az Országos Szenior Táncfesztivált a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége. A július 16-án az Erkel Ferenc Művelődési Központban megtartott eseményre 22 csapat adta be nevezését.

Szrenka Pálné a szervező egyesület elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: kevesebben vannak, mint az elmúlt alkalommal, de annál nagyobb elismerés illeti a megjelenteket, akik idén a világjárvány miatt kevesebbet tudtak gyakorolni, mint az elmúlt években. 

Kiemelte: számos olyan programot szerveznek az idős korosztálynak, amely az egészség megőrzését és a szabadidő kellemes eltöltését segíti.

Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A mai rendezvény bizonyítja a tánc összetartó erejét, és azt is, hogy a nyugdíjas társadalom aktív a mindennapokban – mondta, hozzátéve, hogy a versenyzők bizonyítják, tanulni, alkotni, értéket teremteni sohasem késő. 

Kónya István alpolgármester a gyulai önkormányzat nevében köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: a hosszú kényszerpihenő után különösen értékesek a hasonló események. Hangsúlyozta, példát lehet venni a jelenlévőkről, akik aktívan töltik nyugdíjas éveiket. 

A támogatók nevében Nyikora Péterné, a Nemzeti Együttműködési Alap kollégiumi tagja és Kiss József, a Gyulai Civil Szervezetek Szövetégének elnöke kívánt tartalmas szórakozást a táncversenyhez.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szrenka Pálné lapunknak elmondta: idén több mint 250 jelentkező gyűlt össze a versenyre. Abasárról, Hódmezővásárhelyről, Kabáról, Hajdúszoboszlóról, Vámosgyörkről és Recskről is érkeztek versenyzők, akik három kategóriában indulhattak.

Az egyéb kategóriában, amelybe a modern táncoktól a külföldi koreográfiákig minden beletartozik, Virág Veronika egykori balett-táncos zsűrizett, a versenytánc felelőse Horváthné Kritzky Zita táncpedagógus volt, a néptáncosokat Tarr Ferenc néptáncpedagógus pontozta. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)