Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kertművészkedés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2018. július 08. 07:00
Kertművészkedés
Vess újra és újra!

Képünk illusztráció

Forrás: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! 

Az időjárás furcsaságai következtében már az aratás nagy részén is túl vagyunk, a repcéről nem is beszélve. Természetesen a zöldségeskertünkre is befolyással van az időjárás, hiszen az érések és vele a szüretek ideje is hamarabb jött el.

A másodvetésekről ezért ne feledkezzünk meg, hiszen a kert jobb kihasználtsága mindannyiunk érdeke. A kertművelés nehéz és fáradságos munka, de anyagilag is megéri termelni, a napi sikerekről nem is beszélve. Nemigen szoktak a környékünkön burgonyát ültetni ilyenkor, de meglepődnek a próbálkozásuk sikerén. Az uborkát is vetni kell, mert a savanyúság a téli vitaminkészletünk alapja. A cékla is kiváló hatással van szervezetünkre, így hát abból is vessünk! A sárgarépa és a petrezselyem rövid tenyészidejű fajtáit is vethetjük, főleg ha a tavaszi rosszul kelt! Még megnőnek, különösen, ha a vízellátásukra odafigyelünk.

A vízhez kapcsolódik az is, hogy a babveteményesünk nagyon szereti a vizet. Egy kapával ellenőrizzük, hogy milyen mélyen nedves vagy száraz a talajunk, és ez alapján adagoljuk, pótoljuk a vizet növényeinknek. A téli retek magja is a földbe kerülhet, vethető a spenót és a sóska is. Aki szereti kora ősszel a főzni való kukoricát, nosza, rugaszkodjon neki a feladatnak, és vessen, mert még bőven beérik. Amennyiben valakinek sok kaporra van szüksége, az is vetheti még.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)