Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A közös agrárpolitika reformjáról is tárgyaltak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. május 23. 13:45
A közös agrárpolitika reformjáról is tárgyaltak
Összevont osztályülést tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága

Egy általános tájékoztatót, majd előadásokat hallgathattak meg május 23-án a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ vendégei. Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága tartott összevont osztályülést.

kulcsár lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az összevont ülés elsődleges célja az agrárgazdasági kamara megyei vezetésének tájékoztatása – mondta el a tanácskozás előtt Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának elnöke. Kiemelte, hogy az ülésen szó lesz a KAP, azaz a közös agrárpolitika reformjáról, valamint a kis- és őstermelők adózásának változásairól.

Kulcsár László az aktualitásokról beszélt megnyitójában. Elsőként kitért arra, hogy a kamara megyei szervezete és a falugazdász-hálózat eleget tett az egységes támogatási kérelmekkel kapcsolatos szolgáltatásoknak, majd kiemelte, hogy az elhúzódó tél ellenére is sikerült elvégezni a tavaszi munkálatokat a gazdáknak.

– Május 1-jén beindult a jégmérséklő rendszerünk, amely eredményesen végzi a munkáját, így sikerült jelentősen csökkenteni a gazdák jégkárát – mondta Kulcsár László. Hangsúlyozta: a strukturális szervezésben is sikerült gyakorlatilag százszázalékosan elvégezni a szükséges feladatokat, novemberben és decemberben kamarai választások voltak, így a megyei szervezeti struktúrákat, a települési agrárgazdasági bizottságokat is újra kellett szervezni a következő választási ciklusra.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az elnök hozzátette, hogy csatlakoznak a kormány agrárkormányzati programjához, hogy megoldhassák az agrárium munkaerő-szükségletét, az öntözési stratégia kialakítását, valamint egyéb problémákat is.

A folytatásban Kovács Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója tartott előadást az agráriumot érintő aktualitásokról és jogszabályváltozásokról, majd Papp Gergely, a NAK szakmai főigazgató-helyettese számolt be a 2020-as évet követő időszak támogatásairól.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)