Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vármegyei farsangi forgatag a CsabaParkban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. január 22. 17:04
Vármegyei farsangi forgatag a CsabaParkban
Főzz és segíts! címmel szerveznek jótékonysági rendezvényt január 25-én

Forrás: kormanyhivatalok.hu

Főzz és segíts! címmel jótékonysági farsangi forgatagot rendez a Békés Vármegyei Kormányhivatal január 25-én 10 órától a CsabaParkban.

A kormányhivatal honlapján azt írták: az esemény szervezésébe a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Vármegyei Igazgatósága, több vármegyei település önkormányzata és a hat vármegyei nemzetiség képviselői is bekapcsolódtak.

Takács Árpád főispán a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a rendezvénnyel egy időben évindító agrárvidékfejlesztési és élelmiszerlánc-biztonsági tanácskozást szervez a kormányhivatal a Pálinkamúzeumban.

Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei elnöke kiemelte: a rendezvényen szociális intézmények lakóinak készítenek farsangi fánkot abból a lisztből, amelyet a Békés vármegyei gazdálkodók által adományozott, a Magyarok kenyere elnevezésű program keretében gyűjtött búzából őröltek.

Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke ismertette: a farsangi fánkhoz ötven kilogramm lisztet, 25 liter tejet, 4 kiló élesztőt, 10 kilogramm vajat, 300 tojássárgáját, fél liter sütőrumot, 30 liter étolajat, 1 kiló kristálycukrot, 2 kiló citrom reszelt héját, 20 kiló baracklekvárt és mintegy 4 kilogramm porcukrot használnak fel.

A Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács arról is beszélt, hogy az önkormányzatok és a helyi nemzetiségek képviselői is farsangi ételeket készítenek majd a helyszínen.

Az eseményen gasztronómiai termékek bemutatója, zenei műsorok, közfoglalkoztatotti kiállítás és egészségügyi szűrések is várják az érdeklődőket. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)