Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Három kategóriában osztottak díjakat a Gyulai Virágok Fesztiválján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. május 14. 09:00
Három kategóriában osztottak díjakat a Gyulai Virágok Fesztiválján
A Patrióta kisvendéglőben ették a látogatók a legfinomabb virágokból és virágokkal készült ételeket

A Gyulai Virágok Fesztiváljának második napján, vasárnap adták át az esemény három meghirdetett versenyének díjait. A délutáni programon virágkötészeti, gasztronómiai elismeréseket osztottak ki, és a legszebb pavilon kategóriájában is színpadra hívták a legjobbakat.

Az újkígyósi Szilvia Kertészet nyerte a legszebb pavilon díját

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Elsőként a fesztivál legszebb pavilonját ismerték el. A díjat az újkígyósi Szilvia Kertészet kapta meg. A vállalkozás képviseletében Kovács Sándor lapunknak elmondta, hogy hasonló eseményeken kisebb trükköket alkalmaznak arra, hogy a kiállítósátruk szép legyen, de nem azért, hogy a versenyen nyerjenek, hanem azért, mert úgy gondolják, a szebb elrendezés több vásárlót vonz majd. 
 
– Leginkább arra figyeltünk, hogy a növényeket sakktábla alakban rendezzük el, és a színekről sem feledkezünk meg. Úgy gondolom, hogy ez vezetett a sikerre – emelte ki.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szászné Várkonyi Adrienn, Gyula város főkertésze és a zsűri egyik tagja kérdésünkre elmondta, hogy elsősorban az esztétikumot és a színek elrendezését vették figyelembe értékeléskor ítésztársával, Katona Katalinnal, így kiderült, hogy a győztes vállalkozó nem tévedett, amikor ezek alapján állította össze standját.
 
Másodikként a virágkötők számára meghirdetett díjat osztották ki. Idén a gyulai Rózsák és Legendák – régimódi virágok boltja vihette haza az elismerést. A vállalkozás képviseletében Polyák Zsuzsanna vette át az közönségtől járó díjat.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ahogy minden évben, idén is virágos ételeket kóstolhattak a Gyulára látogatók és a helyiek a fesztivál ideje alatt. Idei újításként a látogatók szavazhattak is arról, hogy melyik étteremben ették a legfinomabb virágokból és virágokkal készült ételeket. A kategória díját idén a Patrióta kisvendéglő vihette haza.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)