Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Összefogtak a fogyatékkal élők érdekképviseletéért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. HÍREK • 2018. május 13. 15:00
Összefogtak a fogyatékkal élők érdekképviseletéért
Együttműködési szerződést írtak alá kovásznai partnerükkel a gyulaiak

Szerződéskötéssel koronázták meg a Hálózat a társadalmi vállalkozások sikerességéért című programsorozat konferenciáját a kovásznai és a gyulai részvevők. Az együttműködési megállapodást május 13-án, vasárnap írták alá a gyulai SM Adományboltban.

együttműködési megállapodást írtak alá a kovásznai és a gyulai partnerek

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Partnerségre lépett a fogyatékkal élő, segítségre szoruló személyek támogatásáért és érdekképviseletéért a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének gyulai képviselete és a Diakónia Keresztény Alapítvány Kovásznai Fiókszervezete. A megállapodást Deák Csaba, a kovásznai Írisz Ház égisze alatt működő Írisz Bolt üzletvezetője és Herczegné Szabó Mariann, a BMSM elnöke írta alá a gyulai piacon található SM Adományboltban, hisz az együttműködésben közvetetten ezek az üzlethelyiségek is részt vesznek. Az eseményen adományokat is átnyújtottak egymásnak a felek, azzal az üzenettel, hogy elsődleges céljuk nem az ajándékozás, hanem a segítségre szorulók felkutatása, megsegítése és széleskörű támogatása.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Kádár Gyula a kovásznai önkormányzat nevében lapunknak elmondta, a testületnek, amelynek a képviseletében Gyulára érkezett, katalizátor szerepe van abban a projektben, amelyet a gyulai önkormányzat bonyolított le, és amelynek keretében a megállapodást aláírók egymásra találtak. Szándékuk az, hogy eltanulják egymástól a jó gyakorlatokat, mert közösen eredményesebbek lehetnek. Elmondta azt is, hogy a társadalmi vállalkozásoknak Közép- és Kelet-Európában még nincs túl nagy hagyományuk, ezért is volt hasznos részt venniük május 11–13. között a gyulai konferencián, ahol meghallgathatták a már gyakorlottabb németek és olaszok javaslatait, tapasztalatait.

Deák Csabától megtudtuk, a szerződésnek hamarosan konkrét formát is adnak, ami a nyár folyamán közös táborozásokban, együttes programokban valósul meg. A találkozókat, rendezvényeket a hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi integrációjának megkönnyítésért szervezik, a kezdeményezésnek semmiféle gazdasági vonzata nincs. Az első csoport jövő héten érkezik Gyulára, majd a gyulaiak látogatnak el Kovásznára.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A Hálózat a társadalmi vállalkozások sikerességéért programsorozat első gyakorlati eredményét Herczegné Szabó Marianna is örömmel fogadta, és megköszönte mind az önkormányzatnak, mind pedig saját munkatársainak és az SM Adománybolt önkénteseinek mindennapi áldozatos tevékenységüket. A jövőben azon lesznek, hogy színesebbé és gazdagabbá tegyék partnerségüket a székelyföldiekkel.

A gyulai piacon található boltban érdeklődésünkre kifejtették, a hét szinte minden napján nyitva tartanak, még vasárnap délelőtt is, így bárki beviheti ide jó állapotban lévő, de már nem használt holmijait, hogy ezzel is segítse a közhasznú szervezetet, általa pedig a szklerózis multiplexszel élőket. Az üzletben vásárolni is lehet, a befolyt összeg ugyanis az egyesület kasszájába kerül. Az el nem adott árukat újrahasznosítják, vagy eljuttatják olyan egyesületekhez, amelyeknek szükségük van rá.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)