Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkészült a versenyek lebonyolítására is alkalmas gyulai bowlingpálya

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. április 09. 16:29
Elkészült a versenyek lebonyolítására is alkalmas gyulai bowlingpálya
Új kikapcsolódási lehetőséggel bővült a fürdővárosi paletta

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala

Versenyek lebonyolítására is alkalmas az egykori gyulai „kismozi” épületében 35 millió forintból kialakított bowlingpálya, amelynek a hetekben volt a műszaki átadása – mondta el lapunknak Nyikora Péterné, a Dél-alföldi Wellness Egyesület elnöke. 

Közölte: a szervezet 43 millió forint fejlesztési támogatást nyert el Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból egy integrált, esélyegyenlőséget segítő közösségi tér létrehozására. Az összegből 35 millió forintot fordítottak a bowlingpályára, emellett külső kamerarendszert és napelemes rendszert telepítettek az épületre.

Kiemelte: a nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas négysávos pályát fogyatékossággal élő és ép sportolók is használhatják, de a turisták és a kikapcsolódni vágyó gyulaiak előtt is nyitva lesz az épület.  

Az elnök emlékeztetett: Gyulán több fogyatékossággal élő bowlingos versenyez, volt, aki aranyérmet szerzett a 2019-es, Abu Dhabiban rendezett speciális olimpián. Számunkra különösen nagy segítséget jelent, hogy helyben edzhetnek – fejtette ki.

Nyikora Péterné, a Dél-alföldi Wellness Egyesület elnöke és Görgényi Ernő polgármester 

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala

Nyikora Péterné elmondta: szeretnék, ha a bowling bekerülne a gyulai általános iskolások szabadidősport-lehetőségei közé, és a későbbiekben akár egy fürdővárosi szakosztályt is létre lehetne hozni. Hozzátette: a tervek szerint nyaranta bowlingtábort is szerveznének.  

Az elnök arról is beszélt, hogy az egyesület mentorprogramjának keretében egy kemencét és egy fagylaltoskocsit is beszereztek, hogy minél több kikapcsolódási lehetőséget biztosíthassanak majd az épületbe érkezőknek.

Nyikora Péterné azt is elárulta, az egykori „kismozi” udvarán egy terápiás kutya is várja a gyerekeket.

A gyulai önkormányzat egyébként 2018-ban 66 millió forintért vásárolta vissza az épületet, amely a huszadik század elején a Gyulai Iparos Ifjúsági Önképző Egylet számára épült, és egykor a gyulai kerületi betegsegélyező pénztárnak is helyet adott.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala

A bowlinpálya átadása kapcsán Görgényi Ernő polgármester közösségi oldalán azt írta: az épület visszavásárlásával a helyi civil szervezeteknek szerettek volna lehetőséget teremteni közösségi szolgáltatások kialakítására.

Jelezte: amint a járvány elleni védekezés szabályai lehetővé teszik, megnyitja kapuit a közönség előtt az új gyulai kikapcsolódási lehetőséget jelentő „Gyula Bowling”.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)