Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepi állománygyűlést tartottak a gyulai mentőállomáson

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. május 11. 19:05
Ünnepi állománygyűlést tartottak a gyulai mentőállomáson
A rendezvényen díjazták a tavalyi év legeredményesebb dolgozóit

Ünnepi állománygyűlést tartottak a gyulai mentőállomáson május 11-én. A mentők napja alkalmából rendezett esemény előtt nyílt napot tartottak az állomáson, a délután folyamán pedig díjazták a tavalyi év legeredményesebb dolgozóit. Az ünnepséget Schneider László állomásvezető nyitotta meg.

A kitüntetett gyulai mentősök

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Schneider László azzal kezdte, hogy kerek évfordulót ünnepelnek 2018-ban a mentők napján, hiszen idén 70 éves az Országos Mentőszolgálat. Hozzátette, hogy a gyulai mentőállomás már a kezdetektől jelen volt.

A meghívott vendégek közül elsőként Kóra János, a képviselő-testület humán és társadalompolitikai bizottságának tagja köszöntötte a jelenlévőket. Először átadta Görgényi Ernő polgármester üdvözletét, majd kiemelte, hogy a mentőállomás dolgozói nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a város polgárai biztonságban érezhessék magukat. Kiemelte, hogy ahhoz a munkához, amelyet a mentőtisztek végeznek, egészség, elhivatottság és kitartás kell.

 

Schneider László

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályának vezetője már gyermekkorától kezdve rálátással bírt az egészségügyre, hiszen édesapja háziorvosként dolgozott, ő pedig fogorvosként tevékenykedett korábban. Hangsúlyozta: gyerekként és felnőtt emberkét is szakszerűséget, elhivatottságot és bajtársiasságot, valamint magas szakmai színvonalat tapasztalt a mentők munkájával kapcsolatban.

Egyre nehezebb manapság az egészségügyben dolgozni, de mind a kórház, mind a mentőszolgálat részéről folyamatosak a fejlesztések – fogalmazott Becsei László főigazgató főorvos. Kiemelte, hogy a mentőautók és a munkaruhák, valamint a bérezés tekintetében is változás várható a közeljövőben.

Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Régiójának orvos igazgatója felelevenítette az országos és helyi mentőszolgálat történetét, majd kiemelte, hogy a gyulai mentőállomás elmúlt pár éve szép időszak volt. Mint mondta, a mentőautók többsége már világszínvonalú – 2018-ban folytatódik a gépjárművek cseréje –, a következő hónap végére pedig mindenki megkapja az új munkaruhákat.

 

Zentay Attila

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A köszöntők után Zentay Attila és Schneider László elismeréseket adtak át a dolgozók számára: a regionális mentőszervezet elismerésében részesült idén Molnár Dániel mentőtiszt. Regionális igazgatói dicséretben részesült Szeredi Péter gépkocsivezető, Nagy János mentőápoló, Klinkó László mentőápoló, valamint Lukács Endre gépkocsivezető. A mentőállomás közössége által alapított Mi Díjunkat Varga Dávid mentőtiszt és Szferle Ferenc gépkocsivezető kapták.

Schneider László egy emlékplakettel jutalmazta Bögre Lászlót, a K&H gyulai bankfiókjának vezetőjét. Az állomásvezető elmondta, hogy sikerrel pályáztak a K&H Gyógyvarázs pályázaton, amelynek köszönhetően 280 ezer forint értékben tudtak új eszközöket beszerezni, így a gyulai mentőállomás gyermek-végtagrögzítővel és vénaszkennerrel is rendelkezik már. Bögre László hozzátette, hogy reméli, a jövőben is tudják majd segíteni a mentősök munkáját.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)