Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ma ünnepeljük a mentők napját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. május 10. 12:36
Ma ünnepeljük a mentők napját
A gyulai mentőállomás a járvány miatt idén nem tartja meg állománygyűlését

Képünk a tavalyi állománygyűlésen készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A koronavírus-járvány miatt idén nem tartja meg ünnepi állománygyűlését a gyulai mentőállomás – tudta meg lapunk Schneider László állomásvezető mentőtiszttől.

A mentők napját minden évben május 10-én ünnepeljük, arra emlékezve, hogy 1887. május 10-én létrejött a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület, és 1948-ban megalakult az Országos Mentőszolgálat.

A szervezet napjainkban 253 mentőállomással rendelkezik, mentőegységei 38 millió kilométert tesznek meg Magyarország útjain. A teljes gépjárműállományt a mentőszolgálat 19 csoportból álló, országos lefedettségű híradástechnikai apparátusával irányítja. A személyi állomány 7500 dolgozóból áll, akik évente több mint egymillió mentőfeladatot teljesítenek – áll a mentőszolgálat honlapján.

A gyulai mentőállomás a mentők napját évek óta állománygyűléssel ünnepli, amelyen a regionális elismerések mellett a mentőállomás kollektívája által alapított díjat is átadják. Az esemény a járványhelyzetre való tekintettel idén elmarad – tájékoztatta lapunkat Schneider László.

Az MTI közlése szerint az Országos Mentőszolgálat a járvány miatt ezúttal online tartja meg a szervezet ünnepét, de reményeik szerint ősszel élőben is megrendezhetik azt.

Csató Gábor, a szervezet főigazgatója május 8-án az M1 aktuális csatornán azt is elmondta: munkatársai mintegy 400 ezer kilométert tettek meg a járványhelyzet miatt, és az elmúlt időszakban mintegy 40 ezer koronavírustesztet végeztek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)