Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új mentőautót kapott a gyulai mentőállomás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. május 21. 16:35
Új mentőautót kapott a gyulai mentőállomás
Az ünnepségen Görgényi Ernőt Magyar Mentésügyért emlékéremmel ismerték el

Új mentőautót kapott a gyulai mentőállomás május 21-én. Az átadóünnepségen Zentai Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének igazgatója, Kovács József országgyűlési képviselő és Görgényi Ernő polgármester köszöntötték a megjelenteket.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Zentai Attila beszédében elmondta: az OMSZ az utóbbi évek egyik legnagyobb gépjárműbeszerzését hajtja végre, ennek eredményeként került új autó a gyulai állomásra is.

Mint mondta, 2010-től 2020 végéig 1047 mentőautót vásárolnak, ami példátlan a mentőszolgálat történetében.

Hozzátette: örömteli, hogy még májusban megtarthatták az átadót, hiszen nemrég, május 10-én ünnepeltük a mentők napját, amely a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület 1887-es megalakulásának állít emléket.

A régiós igazgatótól megtudtuk, hogy a jelenleg állományban lévő mentőautók úgy készültek, hogy bevonták a mentősöket a tervezésbe, akik javaslatokkal és ötletekkel segítették a munkát. Hozzátette: ezzel még hatékonyabban működhetnek a járművek.

Kovács József szerint a mentősök pozitív bizonyítványt állítottak ki magukról az elmúlt hetekben. Mint mondta, számos pluszfeladat hárult rájuk a koronavírus-járvány miatt, és emellett a megszokott munkájukat is ellátták.

 

görgényi ernőkovács józsef és zentai attila

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Görgényi Ernő megköszönte az OMSZ-nek és a kormánynak, hogy a folyamatos fejlesztésekkel növelik Gyulának és térségének betegellátási biztonságát.

– Nem először állapíthatjuk meg, hogy gyarapodott, műszaki értelemben fejlődött a gyulai mentőállomás infrastruktúrája – mondta.

A városvezető a fürdővárosi polgárok nevében is köszönetet mondott az elmúlt hetekben végzett pluszfeladatok precíz ellátása miatt a mentősöknek. Mint mondta, láthatjuk, hogy minden helyzetben számíthatunk a gyulai mentősökre.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az OMSZ mentők napja alkalmából szervezett központi ünnepségén minden évben köszönetet mondanak azoknak a regionális szervezetek által felterjesztett magánszemélyeknek, szervezeteknek, intézményeknek, amelyek önzetlenül támogatják a mentőszolgálatot.

A Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet idén Görgényi Ernőt terjesztette fel az elismerésre, akinek – miután a koronavírus-járvány miatt elmaradt az ünnepség – az átadó napján nyújtották át a Magyar Mentésügyért emlékérem elismerő oklevelét. A plakettet egy későbbi időpontban adják át.

Zentai Attila elmondta, hogy a fürdőváros önkormányzata hozzájárult a gyulai állomás garázskapuinak cseréjéhez is, ezzel biztosították a mentősöknek a gyorsabb és biztonságosabb kivonulást, valamint a gyorsabb helyszínre érkezést.

Az ünnepség végén átvágták az új mentőautóra helyezett szalagot, majd átadták Schneider László állomásvezető mentőtisztnek a gépjármű kulcsát.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)