Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - „A hatalomnak nem az a dolga, hogy szolgává tegye az embereket, hanem hogy szolgálja őket”

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. március 29. 16:58
„A hatalomnak nem az a dolga, hogy szolgává tegye az embereket, hanem hogy szolgálja őket”
Gyulán kampányolt Karácsony Gergely és Pluhár László

Utcai fórumot tartott Gyulán Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje és Pluhár László, Békés megyei 3. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje március 29-én a Kossuth-téren. A fórumon szó esett a Fideszről, az ország jelenlegi vezetéséről, az ellenzékről és a közelgő választásról is.

pluhár lászló és karácsony gergely

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Egy olyan választás előtt áll az ország, amely során nem csak arról döntünk, hogy milyen kormánya lesz hazánknak – kezdte Karácsony Gergely. – Nem csak egyszerűen arról döntünk, hogy ki lesz az ország miniszterelnöke, a döntésünk sokkal fontosabb: arról döntünk, hogy milyen országot szeretnénk.

Karácsony Gergely szerint a politika jelenleg mindennel foglalkozik, csak azzal nem, amivel foglalkoznia kellene. A kormánynak nincsen egészségügy minisztere, nincsen oktatási minisztere, nincs szociális ügyekért felelős minisztere, de van például propaganda minisztere – fejtette ki.

A miniszterelnök-jelölt kiemelte, hogy van arra a lehetőség, hogy megváltoztassuk az országot, és a politikának azt a feladatot adjuk, amely mindig is a feladata kellett volna, hogy legyen: a hétköznapi emberek hétköznapi problémáinak megoldását.

– A hatalomnak nem az a dolga, hogy szolgává tegye az embereket, hanem hogy szolgálja őket. Arról szavazunk, hogy olyan politikusaink legyenek-e, akiknek az a legfontosabb dolga, hogy a budai várba költözzenek sok-sok milliárdért, visszahozzák a Horthy-rendszert, amikor a kormányzó a várból nézett le a népre jó messziről, jó magasról, hogy ne látszódjanak a problémáik.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Karácsony Gergely azt mondta, hogy a választás a demokrácia ünnepe, ezért el kell mondani a véleményét arról, hogy milyen országban, milyen körülmények között szeretne élni. Hozzátette, hogy a Fidesz arról győzte meg a választóit az elmúlt nyolc évben, hogy ha rosszul mennek a dolgok az országban, akkor nem a saját kormányuk, hanem valaki más a hibás: az Európai Unió, a migránsok vagy éppen Soros György. Azt a kérdést viszont senki sem tette fel, hogy ha harcban állunk mindenkivel, akkor mikor fogunk építkezni.

Az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje arról is beszélt, hogy a Fidesz gyakorlatilag a Jobbik programját valósította meg az elmúlt nyolc évben, annak a pártnak, amely most a kormánypárt legnagyobb kihívójának nevezi magát. A magánnyugdíjpénztárak államosításáról Vona Gábor beszélt először 2010-ben, ahogy a tankötelezettségi korhatár leszállításának ötletét is a Jobbik fogalmazta meg először.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Karácsony Gergely a Békés megyei 3. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltjét, Pluhár Lászlót méltatta, amikor azt mondta: „Amit ő ígér, a mögött tettek vannak.” Hozzátette, hogy aki változást akar, az ne gyűlöletből, hanem ésszel és szívvel szavazzon.

Pluhár László nyilvános vitára hívta ki a nagyobb pártok jelöltjeit egy levélben, amelyben arra kérte őket, hogy az ország és a választókerület érdekében vitázzanak vele. Mint mondta, a kérését – ilyen és olyan indokokkal – elutasították, pedig csak azt szerették volna megtudni, hogy mi a véleményük az egészségügyről, a migrációról, az oktatásról, az elvándorlásról és a térség infrastrukturális fejlesztéséről.

A képviselőjelölt a város korábbi polgármesterét, Perjési Klárát is köszöntötte a megjelentek között, aki szintén szólt néhány szót az egybegyűltekhez, majd a fórum résztvevőinek kérdései következtek, amelyek kitértek többek között az elvándorolt fiatalokra, az egészségügyre, valamint a vidékfejlesztésre és az oktatásra.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)