Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átvette a mandátumát Kovács József

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. április 27. 16:08
Átvette a mandátumát Kovács József
A fideszes országgyűlési képviselő a térség útjainak felújítását tartja az egyik legsürgetőbb feladatnak

Kovács József a gyulai városháza dísztermében magyar Györgytől vette át a mandátumát 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

Minden településen azokat a fejlesztéseket kell megvalósítani, amelyek az ott élők és az egész választókerület érdekét szolgálják – hangsúlyozta Kovács József (Fidesz-KDNP), aki április 27-én a gyulai városházán vette át képviselői mandátumát.  

Magyar György, az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elnöke az április 8-ai választás eredményeit ismertetve elmondta: Békés megye gyulai központú, hármas számú választókerületében 46 551-en járultak az urnákhoz, az összes szavazat 98,5 százaléka volt érvényes. A részvételi arány 65,8 százalékos volt, ami kifejezetten magasnak számít – tette hozzá.

Közölte: Kovács József 23 135 szavazatot kapott, ezzel a voksok 50,4 százalékát szerezte meg. A választókerületben egyébként huszonegy országgyűlési képviselőjelölt indult.

Magyar György arról is beszámolt, hogy az elmúlt mintegy négy hónapban a választási bizottság tizenhárom ülést tartott, és hatvan esetben hozott döntést. A jelöltek nyilvántartásba vételéről harmincöt határozatot fogadtak el, és legalább tíz esetben szabtak ki bírságot a vissza nem adott ajánlóívek miatt. A szavazatszámláló bizottságok munkája kapcsán két kifogást bírált el a grémium – részletezte az elnök.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

Kovács József beszédében köszönetet mondott azoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a választás zökkenőmentes lebonyolításához. Kiemelte: a húsz települést magába foglaló választókerületben harmadik alkalommal kapott mandátumot, a Fidesznek pedig harmadik alkalommal sikerül kétharmados többséget szereznie a parlamentben. Mint fogalmazott, ez számára és az Orbán-kormánynak is nagy felelősség.

Az országgyűlési képviselő utalt rá, hogy hamarosan lezárul a 2014–20-as uniós pénzügyi ciklus. Mint kifejtette, azt reméli, valamennyi településen a lehető legtöbb fejlesztést tudják megvalósítani. Hozzátette: ehhez az önkormányzatok együttműködésére van szükség.

Kovács József aláhúzta: a térség útjainak felújítását tartja az egyik legsürgetőbb feladatnak.

A mandátum átadásán jelen volt Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, Gulyás Imre, a gyulai járási hivatal vezetője, a választókerület néhány polgármestere és alpolgármestere, valamint a választókerületi bizottság és az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda tagjai.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)