Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nívós párharcok a 11. Küzdelem Napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2024. március 18. 10:00
Nívós párharcok a 11. Küzdelem Napján
A nemzetközi küzdősportgálára több országból érkeztek versenyzők

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Küzdelem Napja küzdősportgálát március 16-án Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Békés megye legnagyobb „pofonosztó” rendezvényén K–1, freebox- és profi ökölvívó-mérkőzéseket is láthatott a közönség. 

A Békés Megyei Kempo Sportegyesület által szervezett gálát telt ház várta a versenyzőket. Az eseményt megnyitó Görgényi Ernő, Gyula polgármestere kifejtette: Niedermayer Zsoltnak és csapatának köszönhetően jött létre a rendezvény, amely a fürdőváros lakóinak és a turistáknak is nagy élmény. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A rendezvényt a fiatal harcosok párharcai indították, majd a tapasztaltabb sportolók vették birtokba a ringet. A profi ökölvívók izgalmas csatáit az eseményen először szerepet kapó freeboxing szabályrendszer szerint küzdő versenyzők párharcai követték. 

A főmérkőzéseken összecsapott Jelencsics Miklós és a román Edwin Petrea, Sánta Máté és Karczub Donát, Simonka Rajmund és Acilless Nyekita Levente, valamint Nagy Viktor és Gyuricza Gergely.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A fight card tíz kiemelt párharcot kínált a küzdősportok szerelmeseinek, köztük egy freeboxing nemzetközi címmérkőzést, amelyet Surman Zoltán vívott a szerb Darko Knezevic ellen. A korábbi profi ökölvívó, a WBU világbajnoka, Surman Zoltán az első menetben még csak ismerkedett ellenfelével, a második etapban azonban már komoly károkat okozott riválisában. A két fél nívós csatáját egy elemi erejű testütés zárta le a harmadik menetben, amely után a magyar versenyző derekára csatolták fel a WFC nemzetközi övét. 

A Wertheim Albertnek, a Békés megyei küzdősport támogatójának emléket állító gála hivatalos megnyitóján Surman Zoltán egy díjat is átvehetett, a békési legenda szinte napra pontosan 35 éve lépett először a kötelnégyszögbe. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)