Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lakossági fórumot tartott Mittag Mónika

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. február 09. 10:06
Lakossági fórumot tartott Mittag Mónika
Az önkormányzati képviselő a körzetet érintő fejlesztésekről is beszámolt

Fórumon kérdezhettek Németváros, Belváros és Újváros lakosai Mittag Mónikától, a 4. számú egyéni választókerület képviselőjétől február 8-án a Német Klubban. A rendezvényen a képviselő beszámolt a körzetet érintő fejlesztésekről, Görgényi Ernő polgármester pedig a várost érintő történésekről beszélt, valamint ismertette az idei év terveit. Az érdeklődők Molnár Csabától, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetőjétől, valamint Daróczi Lászlótól, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől is kérdezhettek.

mittag mónika

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mittag Mónika elmondta, hogy minden körzetnek rendelkezésére áll egy karbantartási keret – 5 millió forint – amelyet a választókerület problémáira fordíthatnak. A képviselő szerint ez ugyan nem nagy összeg, de hatalmas segítség, amikor kisebb-nagyobb munkálatokat kell elvégezni a körzetben.

A 2017-es évben a Dózsa György utcában két szeméttároló került kihelyezésre, a Scherer Ferenc utca pedig 127 ezer forintból kapott új padokat. Az Árpád utcát újra kellett aszfaltozni, itt a járdát is kijavították, miután az ott található fák gyökerei feltúrták a betont.

A Ferencesek terén is kijavították a járdát, a Béke sugárút és a Hétvezér utca kereszteződésénél pedig újrafestették a gyalogátkelőt: addig a kerékpárút a zebra mellett is folytatódott, de ez balesetveszélyes volt. Az Esze Tamás utcában aszfaltoztak, a Népkert sörözőnek pedig a csapadékvíz-elvezetését tették rendbe 445 ezer forintból. Az Ewoldt Elíz óvoda új öltözőszekrényeket kapott.

Mittag Mónika kiemelte, hogy olyan fejlesztések is megvalósultak körzetében, amelyeket pályázati pénzekből finanszíroztak, így például a Munkácsy utca elejének út- és járdajavítását, amely 11 millió forintból valósult meg. A Nürnbergi utca és Leiningen utca aszfaltja is megújult, a Harruckern térnél, a vasműszaki bolt előtt pedig kétirányúsították az utcát, hogy könnyebb legyen a parkolás.

A képviselő számos témát tárt 2017-ben a város képviselő-testülete elé: ilyen volt a parkolás nehézsége a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat épülete előtt, a Városház utca megnövekedett forgalma, a Tom Market melletti gazdátlan hirdetőtábla és a Patócsy Ferenc utca közvilágításának kérdése is.

 

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A folytatásban Görgényi Ernő ismertette a város 2017-es fejlesztéseit, valamint az idei terveket: kitért az oktatási és nevelési intézményekre, az útfejlesztésekre, a turizmusra, a közbiztonságra és számos egyéb témára is. Minderről bővebben olvashatnak a polgármester lakossági fórumát taglaló cikkünkben.

A beszámolók után következtek a lakossági kérdések: elsőként a Patócsy Ferenc utcai bérháztömb közös képviselője szólalt fel, aki egy évek óta tartó problémára hívta fel a figyelmet, amelyet a patkányok elszaporodása okoz. Azon túl, hogy számos vezetéket rágtak már el a kártevők, a házakban folyamatosan bűz van. Mint mondta, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. és a lakásszövetkezet is vizsgálta már a problémát, de megoldást nem tudtak nyújtani, a bűz forrása ugyanis a házak alatt futó kábelektől ered, amely az áramszolgáltató tulajdona, így ők nem nyúlhatnak hozzá. Ezt Daróczi László is megerősítette, majd indítványozta, hogy szervezzenek egy közös találkozót, hogy megoldást találhassanak a problémára.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Egy Ecsedi utcai lakos a vízelvezetés miatt kért szót: elmondása szerint a 29. és 35. szám közötti házaknál nem folyik el a csapadék. Daróczi László ígéretet tett arra, hogy megnézik a helyszínt. Ugyanezzel a gonddal fordult a jelenlévők felé egy Bárány utcai lakos is, ahol a házak alá folyik a víz.

Egy asszony a szomszédja miatt tett panaszt, aki nem szállítatja el az udvarról a szemetét, gyakran a kis- és nagydolgát is ott végzi el az illemhely helyett. Görgényi Ernő szerint bonyolult eljárás, ha felelősségre akarják vonni: elsőként a polgármesteri hivatal igazgatási osztályán kell bejelentést tenni, akik továbbítják az észrevételt az ÁNTSZ felé.

A Kőműves utca megnövekedett forgalma miatt panaszkodott egy férfi, aki azt mondta, hogy a 30-as táblát szeretne az utcába. A polgármester válasza szerint nincs akadálya egy tábla kihelyezésének, de az nem feltétlen jelent visszatartó erőt. Megígérte, hogy egyeztetnek a rendőrséggel. Utolsóként ugyanezt a problémát vetette fel egy Scherer Ferenc utcai lakos is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)