Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Házhoz jönnek a régió felsőoktatási és szakképzési intézményei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2018. január 22. 13:48
Házhoz jönnek a régió felsőoktatási és szakképzési intézményei
A kiállításon a továbbtanulási lehetőségekkel ismertetik meg a fiatalokat

Felsőoktatási kiállítást szervez a Mi egy Másért közhasznú egyesület január 26-án a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak az első diplomaszerzésben és az érettségi utáni döntéshozatalban. A rendezvényre felsőoktatási intézményeket és szakképzési központokat hívtak meg.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A délelőtt 10 órakor kezdődő, mindenki számára nyitott és díjtalan rendezvényre elsősorban azoknak ajánlott elmenniük, akik egyetemen vagy főiskolán szeretnének továbbtanulni, ezért tisztában kívánnak lenni a legfontosabb felsőoktatási fogalmakkal. Rajtuk kívül a szervezők azokat a fiatalokat is várják, akik a Békés megyei szakképzési lehetőségek iránt érdeklődnek.

A Gyulai Ifjúsági Központ munkatársától, Deli Annamária szervezőtől megtudtuk, olyan egyetemek is bemutatkoznak a kiállításon, amelyeket a diákok egyébként csak nyílt napokon tekinthetnek meg. Eljön Gyulára a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Neumann János Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem és a Gál Ferenc Főiskola. A megyei szakképzést a Harruckern János közoktatási intézmény, a Göndöcs Benedek középiskola, a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a szintén csabai Zwack József szakközépiskola fogja képviselni.

A képzési kínálat hagyományos, „standos” megismertetése mellett az expó keretében számos előadás is lesz a hallgatói életről és a jelenlévő intézmények által biztosított kibontakozási, karrierépítési lehetőségekről.

A részletekről és az újdonságokról a GYIK honlapjáról és Facebook-oldaláról tájékozódhatnak az érdeklődők, akiket január 26-án délután 5 óráig várnak a gyulai művelődési házban.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)