Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lemezborító-bemutató a föld alatt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz.KULTÚRA • 2017. november 14. 10:30
Lemezborító-bemutató a föld alatt
A gyulai Pirx zenekar adott koncertet a Red Hole Musicban
____Eredeti-GYHRCSD002.jpg

A pirx a red hole-ban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Különleges hangulatú underground koncerttel ajándékozta meg vendégeit a Red Hole Music nevű gyulai szórakozóhely. És nemcsak azért, mert a zenés pub egyébként is az egykori harisnyagyár alagsorában működik. A november 11-én, szombaton este fellépő csapat, a Pirx zenéje abszolút passzolt a környezetbe.

A 2015-ben alakult formáció koncertjén Debreczeni Zoltán (gitár, ének), Makai Amanda (billentyűk), Krajcsik Tamás (basszusgitár, vokál) és Csiernyik István (dobok) lépett színpadra. Az alternatív, funky, elektronikus, dark és punkrock zenei elemeket elegyítő kvartett immáron harmadik alkalommal mutatta be szerzeményeit, amelyekből hamarosan albumot adnak ki.

A Gyulai Hírlapnak Debreczeni Zoltán elmondta, repertoárjukból kiderül, hogy mindegyikük más és más stílusban mozog, négyükben azonban közös pont a csillagászat, az űrkutatás és a végtelen Univerzum iránti vonzalom, így egyáltalán nem meglepő, hogy nevüket az 1973-ban bemutatott magyar sci-fi tévésorozatból vették. Mint a frontember hozzáfűzte, az Időnyerő című, 15 számot tartalmazó nagylemez utolsó simításai még hátra vannak, így ezúttal csak „lemezborító-bemutatóval” szolgálhattak.

Akik ott voltak, átélhették: a Pirx nem akart megfelelni önmagán kívül senkinek, és sztárallűrök nélküli, őszinte-hiteles rock ’n’ roll muzsikájuk egy ritka, sajátos „földalatti” atmoszférát teremtett. A föld alatt. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)