Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Saját fegyverekkel és német töltényekkel vette be Gyulát a Rammsturm

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2015. december 02. 12:00
Saját fegyverekkel és német töltényekkel vette be Gyulát a Rammsturm
A Békés megyei Rammstein tribute zenekar a Red Hole Musicban zúzott
Sokan voltak kíváncsiak november 28-án este a magyar Rammstein tribute zenekarra: a környező városokból is érkeztek a Rammsturm koncertjére a gyulai Red Hole Musicba. A németországi elektro-industrial metalt játszó banda előtt tisztelgő hatosfogat nem okozott csalódást közönségének. Előttük a gyulai Hexotol zenekar melegítette elő a küzdőteret.
____Eredeti-GYHRCSD_0024.JPG

a Rammsturm koncertje a gyulai Red Hole Musicban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A békési és békéscsabai ifjakból álló együttes neve ötvözi az anyazenekar elnevezését és a vihar(sarok) német megfelelőjét. De a Rammsturm – a tribute bandákra jellemzően – nem csak nevében azonosul az elődökkel: sokat ad a külsőségekre, így a műsorból nem maradhatott ki a „nagyoktól” ismerős mozgás, a szenvtelen tekintet, az arcfestés és tetoválás, valamint a többi sötét jelmez és kellék: bőrruha, szegecses nyakörv, játék baba, rohamsisak és miegymás.

Ormándy M. Keve (ének), Ormándy Marcell (billentyű), Bátori Sándor (gitár), Salamon Roland (gitár), Vida Bálint (basszusgitár) és Simon László (dob) a stílusteremtő ősökhöz illően, korhű uniformisban indult harcba, hogy saját fegyverekkel és a német zenekar töltényeivel bevegye a szabadtéri szórakozóhelyet. Az elektronikus döngölésre már az első szám alatt megtelt hullámzó tömeggel a Red Hole küzdőtere. A tombolókat pedig az ismert Rammstein-slágerek újabb és újabb energialökettel bíztatták a felesleges energiák kisütésére.

A békési tribute csapat ugyan csak két éve alakult, de máris nagy sikerre tett szert a megyében és a fővárosban egyaránt. Nem véletlen, hiszen az eredeti zenekar körülbelül kétévente fordul meg Magyarországon, és hatalmas hazai rajongótáboruknak folyamatosan szüksége a van friss vérre és tűzre, amelyet a Rammsturm lehetőségeihez mérten ki is elégít.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)